SEÇKİN BİLİM

Sakarya’da üstün yetenekli ve üstün zekâlı öğrencilere destek eğitimi veren Sakarya Bilim ve Sanat Merkezi bu yıl ulusal düzeydeki birçok proje yarışmasında finalist proje olarak ilimizi temsil ediyor. Önceki yıllarda da birçok platformda Sakaryalı öğrenciler için fırsat oluşturan kurum bu yıl da göz dolduran çalışmalarla ülkemizin seçkin bilim organizasyonlarında yerini aldı.

EROZYONU

Ulusal Çevre Proje Olimpiyatı’nda (INEPO) Sakarya Bilsem iki proje ile 6-7 Nisan tarihlerinde finalde yarışacak. Coğrafya Öğretmeni Murat Şahin danışmanlığında Sakarya Bilsem öğrencilerinden K. Deniz Coşkuner tarafından hazırlanan “Göllerdeki Alüvyon Birikintilerinin Tarımda Kullanımının İncelenmesi” isimli proje ile Rana Lomlu ve Sena Nur Güzel’in “Dalga Pervaneleri ile Kıyı Erozyonunun Önlenmesi ve Enerji Üretiminin İncelenmesi” isimli proje iki ayrı kategoride ilimizi temsil edecek.

BÖLGE BİRİNCİSİ

Bu Benim Eserim Proje Yarışması’nda 9-12 Nisan tarihlerinde yine Sakarya Bilsem’den iki proje bölge finalinde yerini alacak. Kimya Öğretmeni Zeliyha Çelik danışmanlığında Yağız Muratcan Say ve Burak Çakır’ın hazırladığı  “Daha Çok Oksijen Daha Az Enerji’’ adlı proje ve Elif Rana Demirer’in hazırladığı ‘’Çam Sürgünü, Elma Kabuğu ve Zeolitle Alternatif Ambalaj’’ adlı proje fen bilimlerinden ilimizi temsil edecek. Bilindiği gibi önceki yıl yine Zeliyha Çelik danışmanlığında hazırlanan bir fen bilimleri projesi bölge birincisi olmuş ve Türkiye finalinde ilimizi başarıyla temsil etmişti.

İSTANBUL FİNAL

Sosyal Bilimler Olimpiyatı’nda (SOBİO) da yerini alan Sakarya Bilsem, 20 Nisan’da İstanbul’daki finallerde Murat Şahin danışmanlığında Rana Lomlu ve Sena Nur Güzel tarafından hazırlanan “Enkazdan Hayata: Depremde Enkaz Altında Kalan İnsanlardaki Psikososyal ve Toplumsal Yansımaların İncelenmesi” isimli proje ile yer alıyor. Yine Sakarya Bilsem’in kurumsal destek verdiği ve Sakarya Bilsem öğretmeni Murat Şahin’in danışmanlığında Sezen Atmaca tarafından hazırlanan  “Kazamı Paylaşıyorum, Kazaları Önlüyorum: Yaşanmış Trafik Kazalarından Dersler” isimli proje de Korucuk Ortaokulu adına olimpiyatta yer alacak.

Editör: TE Bilişim