2009 yılında, yedi ekolojist yaşama sevdalı gönüllü tarafından kurulan Yeryüzü Derneği, ilk çıkış noktaları ekolojik bir topluluk oluşturmak fikri gittikçe büyüyerek, İstanbul'dan Yalova ve Kütahya'ya kadar uzayan bir çok başarılı işlere imza attılar.
EKOLOJİK MİMARİ
Yeryüzü Derneği geçtiğimiz yıl doğasına hayran kaldıklarını söyledikleri Pamukova İlçesinde aldıkları arazi üzerine Kerpiç Ev Yapımı projesini 2 Ağustos'ta hayata geçirecek. Ekolojik mimari atölyesine gönüllüleri de davet eden dernek üyeleri, 15 gün sürecek olan etkinliğin sonunda bedava konaklama hediye edileceğini kaydetti.
BÜYÜK DENEYİM
Amaçlarının ekoköy kurmak olduğunu söyleyen Aytaç Timur " İki parçalı bu arazide neler yaparız diye uzun süredir konuşuyor, bir yandan da fikirlerimizi hayata geçiriyoruz. Bu fikirleri önemli bir kısmını ekolojik mimari oluşturuyor. İstiyoruz ki değişik ekolojik mimarileri deneyimleyelim. Bu doğrultuda şimdiye kadar bir kubbe inşa ettik ama henüz üstünü öremedik.""15 gün sürecek bu ekolojik mimari atölyesine katılmak isteyenleri bekliyoruz. Kimi katılımcıyı köy evimizde, kimisini o zamana kadar tamamlayacağımız ahşap kulübemizde, kalanları da çadırlarda ağırlayacağız. Etkinliği facebook üzerinden takip edilebilir" dedi.
KAZIKLAR ÇAKILDI
Timur, son olarak şunları söyledi." Ekoköyümüzde işler tasarladığımız gibi sürüyor. Bu hafta sonu da evimizin temel çalışmalarına başlıyoruz. Mimari projesi hazır olan evimizin yerini arazi üzerinde belirledik, köşe kazıklarını çaktık, arazinin düzleme ve hazırlama çalışmaları hafta içi tamamlanacak ve 2 Ağustos'ta  ilk kazmayı vurarak yapım aşamasına başlayacağız.."

Editör: TE Bilişim