TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyon Başkanı Ayhan Sefer Üstün, Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk, Ferizli Ziraat Odası Başkanı Rıdvan Eren, Ferizli Organize Sanayi Bölge (OSB) Müdürü Emre Gündoğdu ve muhtarlar Ferizli’de kurulacak olan Otomotiv İhtisas OSB arazisinde incelemelerde bulundu. İncelemeler sırasında açıklamada bulunan Ferizli Belediye Başkanı Soğuk 1. OSB’nin ardından ilçede 4bin 500 dönüm arazi üzerine ikinci bir OSB kurma çalışmalarında son aşamaya geldiklerini söyledi. Başkan Soğuk iki ay içerisinde OSB yönetiminin belirleneceğini belirtti.

TREYLER
Soğuk 1. OSB’nin tamamının dolduğunu ifade ederek, “Nissan firması önümüzde ki günlerde fabrika inşasına başlayacak. Treyler sektöründe Türkiye ve dünya devi olan Öztrayler’de Ocak ayında çalışmalara başlayacak.Öztrayler 100 dönüm üzerine treyler ve iş kamyonu üreten bir fabrika kuracak. Fabrikada 10 dakikada bir trayler üretilecek ve fabrikanın yıllık kapasitesi 15 bin olacak. Ayrıca yeni yılla birlikte 30 firma OSB’de yerini alacak. Gerek yurt içinden gerek yurt dışından ulusal ve uluslar arası dünyanın en büyük firmalarınca tercih edilen organize sanayi bölgesiyiz” dedi.

TARIM ALANI DIŞI
Ferizli’de kurulacak olan Otomotiv İhtisas OSB’sinin çevreye duyarlı bir OSB olacağını söyleyen TBMM İnsan Hakları Komisyon Başkanı Üstün ise, OSB’nin verimsiz tarım arazisi üzerine yapıldığını kaydetti. Üstün OSB planlanırken tarım arazilerine, sulama projelerine,  ormanlık alanlara ve yaşam sahalarına dikkat edilerek hazırladığını ifade ederek çevreci bir OSB kurduklarını belirtti. Üstün, Ferizli’de OSB kururken ilçenin bir yandan sanayi yönünden kalkınmasını sağlarken diğer yandan da Aşağı Sakarya Sulama Projesi ve göletlerle tarım alanlarında ki verimi ikiye katlamayı planladıklarını söyledi.

Editör: TE Bilişim