Vali Hüseyin Avni Coş, FETÖ soruşturmalarının hızla devam ettiğini belirterek, “ Elimizde bilgi ve belgeler var. Son FETÖ’cü kalıncaya kadar mücadelemiz sürecek. Herkes eteğindeki taşı döksün. Evinin önünü temizlesin. Yoksa devlet gerekeni titizlikle yapacaktır” dedi

KURUMLARA MESAJ

FETÖ’nün ekonomik gücü ve izlediği yöntemler hakkında konuşan Coş, “ Geçmişte bu yapıyla bilerek ya da bilmeyerek veya şantajla ilişki içinde olanlar oldu. Neyin ne olduğunu biliyoruz. Herkes eteğindeki taşı döksün ve kapısının önünü temizlesin. Yoksa devlet gerekeni titizlikle yapacaktır” sözleriyle belediye, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarına mesaj gönderdi.

MERHAMET YOK

Milyarlarca liralık ekonomik kaynağı olan örgütünün uluslararası ilişkilerine dikkat çeken Vali Coş, açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü : “Bu konu siyaset üstü bir konudur. Milletin canına, devletin varlığına, milli iradeye, ülkenin geleceğine kast eden canileri, hainleri, maşaları hukuk içinde kalarak; ama, merhamet etmeden ülkeden ve Sakarya’dan temizleyeceğiz.”

SAKARYA TEMİZ

Örgütün önde gelen isimlerinin Sakarya ile bağlantılı çıkması konusunda soruyu cevaplayan Coş, “ Sakarya’da 516 zanlı tutuklandı. Ülke genelindeki operasyonlarla karşılaştırıldığında üzerinde gözüküyor; ancak, bu yanlış algı yaratmamalı. Hain yapı, milli ve manevi değerleri ağır basan ve ekonomik gücü illerde örgütlenmeyi tercih etti. Sakarya tertemiz bir ildir. Leke düşürülmemelidir”

YANGIN ÖRNEĞİ

Operasyonlar kapsamında kurunun yanında yaşın da yandığı yönündeki eleştirileri örnekle cevaplayan Coş, “ Bir yangın düşünün. Yangın söndürürken evdeki kimi eşyalar ya da çatı zarar görüyor. Ama itfaiye bu müdahaleyi yapmasa ev kökten yanacak ve mahalleye sıçrayacak. Bizim hedefimiz öncelikle evi kurtarmak, mahalleye sıçramasını engellemek” diye konuştu. 

Bizimsakarya’ya özel teşekkür
Gazetemizi teröre karşı duruşu nedeniyle tebrik eden Coş, “Bu ailenin tüm fertleri vatanının, devletinin ve milletinin yanında takdire şayan bir duruş sergiledi. Her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum” dedi

Editör: TE Bilişim