Son günlerde aşırı fırtına ve dev dalgalar sonucunda meydana gelen kıyı erozyonu Karasu İlçesi İhsaniye Köyü için büyük tehlike oluşturuyor. Son günlerde aşırı dalgalar sonucunda sahili iyice içine alan deniz tedbir alınmadığı takdirde İhsaniye Köyü'nü sular altında bırakabilir.
İhsaniye Mahallesi Muhtarı, Ömer Tutkun, deniz sularının yaklaşık 150 metre sahile geldiğini görüyoruz. Şu anda burası tehdit oluşturmaktadır Sahilin kumunu da içeriye doğru çekiyor eğer deniz bir yol bulursa Allah muhafaza köyümüz sular altında kalabilir. Şu anda burada büyük bir risk var ve köyümüz her an sular altında kalabilir, büyük bir şekilde tehdit oluşturmaktadır. Yetkililerin burasını bir an evvel dolgu yapmasını istiyoruz. Deniz dalgaları kumu yardığı takdirde İhsaniye köyünü sular altına alır. İhsaniye köyü deniz seviyesinden düşük bir yer dedi.
Köy sakinlerinden Yakup Kara, Yıllardır burada yaşıyorum ve denizde balıkçılık yapıyorum. Deniz haddinden fazla sahilimize gelmektedir. Tahminime göre 150 metreden fazla sahile kadar girmiş bulunuyor. Yetkililerimizin buraya gelip buranın halini görmesi gerekiyor. Yani Kurtuluş savaşımızdan kalan Askeri mevzilerimiz var onlar bile suların içinde kaldı. Hiçbir yetkili gelip burada bunları incelemede yapmıyorlar.
Köy sakini Hami Bakkal, ben 20 yıldır İhsaniye köyündeyim. Burası en az yüz metre sahile kadar geldi. Eğer böyle giderse önümüzdeki günlerde İhsaniye köyü ve karasu sular altında kalabilir. Yetkililerin bir an evvel bu işe el atmaları gerekmektedir dedi.
Karasu Başkanı Mehmet İspiroğlu Erozyonun olduğu yere giderek incelemelerde bulundu. İspiroğlu, son günlerde ilçemiz çok yağış aldı, gördüğünüz gibi bazı bölgelerde sel felaketler ide var. İhsaniye mahallemizde deniz 150 metre çivarında kıyı erozyonuna tabi tuttu, ikinci dünya savaşında Rus çıkarmasına karşı yapılan bu tahkimatlarda gördüğünüz gibi sular altında, DLH genel müdürlüğü ile iştişare halindeyiz. Burası için bir proje hazırlamaktadır. Bende muhtar arkadaşımla birlikte kıyı hareketlerini her gün takip etmekteyiz. İnş Allah önümüzdeki günlerde burası için ve Sakarya nehri ağzı için Çalışmalar başlayacaktır dedi.

Editör: TE Bilişim