Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof.Dr.Mustafa İsen, 10 Ağustos’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle birlikte görevini bırakacak. Ferizli Nalköy’den olan İsen, 22 Temmuz 2007 genel seçimlerinde AK Parti'den milletvekili adayı olmak için Kültür Bakanlığı müsteşarlığından istifa etmişti.
DEVAM ETMİYOR
Listeye alınmayan Mustafa İsen, 5 Temmuz’da müsteşarlık görevine döndü. 28 Ağustos 2007'de Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığa seçilmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı Genel sekreterliğine atandı. O tarihten bu güne Köşkte görev yapan İsen, artık vedaya hazırlanıyor. Daha önceden de veda mesajı veren İsen’in yeni dönemde akademik görevlerde yer almak istediği öğrenildi.

KÖŞKTEKİ PARELELCİ

Köşkteki paralelci iddiasıyla Odatv.com’da yayınlanan bir haberde, Hükümet-Cemaat savaşı anlatılırken,İsen’le ilgili bilgiler veriliyor. Yazıda, “YÖK, Yusuf Ziya Özcan vasıtasıyla Cemaat'in hakimiyeti altına girmişti. Şimdi HSYK’daydı sıra ve “Köşk’teki paralelci” Mustafa İsen’in telkinleriyle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün paralelci savcıları atamasıyla bu işlem de tamamlandı” ifadeleri yer aldı.Yazıda, “Tayyip Erdoğan en çok Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği görevini üstlenen Mustafa İsen’e kızıyordu. Çünkü Cemaat'in en kritik noktalarda örgütlenmesini sağlıyordu. Daha önce de Kültür Bakanlığı Müsteşarıyken Cemaat Kültür Bakanlığı'na hakim olmuş, onun zamanında Cemaat'in yayınları tırlar dolusu bakanlığa alınmıştı. Cemaat'in yayınları, Timaş ve Alfa en çok nemalanan yayınevleriydi”

“Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri, Başbakan Köşk’e geldiğinde dışarıda karşılayan kişidir. Cumhurbaşkanı ile Başbakan görüşürlerken, Mustafa İsen de üçüncü kişi olarak yanlarında oluyordu. Tayyip Erdoğan, Mustafa İsen’in kendisini karşılamasını istemedi ve uzun zamandır bu protokol uygulanmıyor.17 aralık sürecinde Cumhurbaşkanıyla görüşürlerken, Abdullah Gül’e Mustafa İsen’e güvenmediğini ve onu görüşmelerde istemediğini söyledi. O zamandan beri Mustafa İsen, görüşmelere katılamıyor.Aslında Mustafa İsen milli görüş ekolünden gelme bir isim. “Ya farkında olmayarak "pararelciler"e hizmet ediyor, ya da evrilerek Cemaatleşti” düşüncesi hakim. Ama o Tayyip Erdoğan’a göre, “Köşk’teki Paralelci” ve 17-25 aralık operasyonların en büyük müsebbibi.
 

Editör: TE Bilişim