Bir gazetecinin AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün'ün, “FETÖ'nün AK Parti'ye sızmadığını söylemek en hafif tabirle safdillik olur” sözlerine işaret ederek, “Kamuda ihraçlar, operasyonlar, soruşturmalar sürerken, siyasi partiler açısından da böyle bir şey olmadığını mesela AK Parti'de özellikle siz ne düşünüyorsunuz? Bu görüşe katılır mısınız?” sorusunu sordu.

TERÖR ÖRGÜTÜ

Bakan Müezzinoğlu, “FETÖ, hamallık olan hiçbir yerde kendisine alan aramamış. AK Parti'de siyaset kaba tabiriyle hamallıktır. Öyle gecesini gündüzüne verecek, cumartesi, pazarını, bayramını feda edecek, ondan sonra da yönetimde görev alabilecek mi alamayacak mı, meclis üyesi olacak mı olamayacak mı, milletvekili olabilecek mi? Bu tür matematiğini yapmadığı hiçbir yerde FETÖ zaman ayırmamış ve insan kaynağını buralara hiç göndermemiş”

GÖNÜL İNSANIMIZ

“Gönderdiyse bile, 'bizim kaç milletvekilimiz olacak?' bunun pazarlığını yapmış, başarabildiyse bunu başarmıştır. AK Parti camiasına baktığımızda ben resmi AK Parti İl Başkanı, il yönetimi, kadın kolları, gençlik kolları anlamında teşkilatın yapısını bugün için değil ama il başkanı olduğum dönemde hesapladığımda 2,5-3 milyon bu anlamda sıfat taşıyan görevli, gönül insanımız vardı. Neredeyse bunların hiçbiri göreve talip olmadı zaten, o dönemde 'gelin' dediğimiz zaman talip olmadılar. Çünkü burası angarya işler ama bir nedenle belediye başkanı, milletvekili, belediye meclis üyesi oldularsa bile işte biz 4 tane belediye başkanını ihraç ettik” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim