Gazetemizin çevre temizliği ve duyarlılığı hakkında yaptığı haberler ses getirmeye başladı. Gazetemizde yapılan haberlerdeki fotoğraflar kaynak gösterilerek, SAKARYA'nın gelecekteki içme suyu kaynaklarından biri olarak görülen ve üzerine baraj yapılması için çalışmalar başlatılan Mudurnu Deresi'ndeki çevre kirliliği Meclis İnsan Hakları Komisyonu'na taşındı.
Sanayi kuruluşları, dereden alınan kaçak kum, çeşitli atıklar yüzünden kirlenen Mudurnu Deresi’ndeki kirlenme, bölgede yaşayan ve geçimini tarımla sağlayıp Mudurnu Deresi’ni sulama amaçlı kullanan köylüler ve çiftçiler, sorunun giderilmesi için konuyu TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu’na taşıdıkları öğrenildi.
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün'le görüşen bölge Sakinleri, bölgede yer alan Mudurnu deresi çevresinin fabrikaların zehirli atıklarını dereye boşalttıklarını, yine bazı firmalar tarafından kaçak kum elde etmek amacıyla dere kenarının kazıldığını ve kazılan yerlerde oluşan göletlerin küçük çocuklar için tehlike arz ettiğini dile getirdikleri belirtiliyor.

Editör: TE Bilişim