Pazartesi’den itibaren Adapazarı Ekspresi Mithatpaşa-Pendik arasından günde 8 kez seferlere başlayacak. Tren dün istasyona yanaşırken, İstanbul yolcularının Mithatpaşa’ya ulaşımını Adaray’ın sağlayacağı öğrenildi.

HAZIRLIKLAR TAMAM

İstanbul seferlerine 3 yıllık bir aradan sonra Arifiye-Pendik istasyonları arasında başlayan Adapazarı Ekspresi, beklentilerin aksine Pazartesi gününden itibaren Mithatpaşa İstasyonundan seferlerine devam edecek.  Adapazarı Ekspresinin Adapazarı Garına gelmesi için 70 bine yakın imza toplanırken, oluşturulan kamuoyu hiçbir işe yaramadı. Arifiye’den kalkan İstanbul treninin Mithatpaşa’ya çekilmesi için bu istasyonda çalışmalar yapıldı. Küçük bir bekleme salonu yapılan istasyona dün de Adapazarı Ekspresi yanaştı.

ADARAY TAŞIYACAK

TCDD görevlileri de raylarda çalışmalarını yoğunlaştırırken, Adaray konusunda tam bir belirsizlik sürüyor. Adapazarı Ekspresinin 16 Nisan referandum müjdesi olarak Adapazarı Garına çekilmemesi halinde Adaray Mithatpaşa’ya kadar İstanbul yolcularını taşıyacak. Günden 8 kez yapılacak seferlerle İstanbul yolcusu Mithatpaşa’ya bu yolla ulaşım sağlayacak. Adaray’ın bu yöntemle çalışacak olması, ‘Adaray çalışıyorsa Adapazarı Ekspresi neden Adapazarı’na garına girmiyor’ sorusunu akla getirdi.

Metin IŞIKER

Editör: TE Bilişim