Halkı çeşitli konularda bilgilendiren toplum destekli polis yetkilileri okullarda da öğrencileri bilgilendirme toplantılarına devam ediyor.

03Mart Perşembe Saat 11.00 ve Saat 14.00 da Toplum Destekli Polislik Faaliyetleri kapsamında Cumhuriyet Anaokulunda okuyan öğrencilere Polislik mesleğini tanıtma, Polisle Tanışma ve kaynaşma kapsamında sunum gerçekleştirildi.

Anaokulu toplantı salonunda Toplum Destekli Polisler tarafından çizgi film kahramanları ile desteklenen sunumda güvenli yaşam için öğrencilere dikkat edilmesi gereken basit genel kurallar, yalan söylemenin ne kadar kötü olduğunu neticesinde ne gibi problemlere yol açacağını anlattılar.

Ayrıca tanımadıkları insanların araçlarına binmemeleri gerektiğini ve cadde üzerinde oyun oynamamaları gerektiği, trafikte karşıdan karşıya geçme usulleri, yaya geçitlerinin kullanımı, araçların ön koltuklarında oturulmamaları gibi trafik kuralları ile çevre güvenliği konusunda dikkat edilmesi gereken konular anlatıldı.

Sunumu gerçekleştiren toplum destekli polis memuru Yiğit Akköz ve görevliler  “Bu projeyle çocuk-polis ilişkisini geliştirerek bilinçli nesiller yetişmesini amaçlıyoruz. Ziyaret esnasında çocuklarla tanışıp polislik mesleği hakkında neler bildiklerini sorup, mesleğimiz hakkında bilgiler veriyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim