FONKSİYONEL OLMALI
Şehir Plancıları İl Temsilcisi Mimar Oya Arapoğlu, Şehir Plancıları’nın Erenler Belediyesi’nde yaptığı ‘Kentsel Dönüşüm’ toplantısında ilginç bir konuşma yaptı. Arapoğlu kentsel dönüşümü sonuna kadar desteklediklerini belirterek, ‘Kentte 10 katlı binalar olmalı. Dünya da artık binalar yüksekliğiyle, bina yapım sistemiyle veya binaya yükledikleri fonksiyonla birbirleriyle yarışıyorlar’ dedi.
DÜNYA TEKNOLOJİSİ
Şehir Plancısı ve Mimar Oya Arapoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü, ‘Neden bizim şehirlerimiz de bu özellikleri taşımasın. Neden bina yapım sistemleri, binaya yüklenen fonksiyonlar dünya teknolojilerinde olduğu gibi bizde de olmalı. Böylece, bizim kentimizde de 5-10 katlı fonksiyonel, teknolojik binalar olabilir. Bu binalar, kente bir kimlik ve bir anlam yükler’

Şehir plancılarından dönüşüme tam destek
Şehir Plancıları,kentsel dönüşümü konuşarak tartışmak üzere Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk’ün daveti üzerine belediye toplantı salonunda bir araya geldiler.
Toplantıya  AKP Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik, Erenler Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Suat Uygun, İmar ve Şehircilik bünyesinde ki belediye personeli, Şehir Plancıları Odası Başkanı Oya Arapoğlu, Şehir Planlamacıları Feyza Çiloğlu, Macide Uluköylü, Aslı Erişir, Özlem Tömekçe, ve Bahar Durmuş katıldı.
OLMAZSA OLMAZ
Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk konuşmasında, kentsel dönüşümün Türkiye adına olmazsa olmaz olduğunu söyleyerek, ‘Kentsel Dönüşüm çalışmalarımızı olabilirlik ölçüsü çerçevesinde Sakaryalı firmalarla yapmak düşüncesindeyiz. Bugün burada toplanmamızın amacı İlçemizde Kentsel Dönüşüm noktasında neler yapılabilir ile alakalı istişare etmektir. Davetimize icabet ederek bizlere olan desteklerinizden dolayı şimdiden size teşekkür ediyorum” dedi.
10 KAT BİNA YAPILMALI
Şehir Plancılar Odası Başkanı Oya Arapoğlu ise, kentsel dönüşümü sonuna kadar desteklediklerini belirterek, ‘Dünya da artık binalar yüksekliğiyle, bina yapım sistemiyle veya binaya yükledikleri fonksiyonla birbirleriyle yarışıyorlar. Neden bizim şehirlerimiz de bu özellikleri taşımasın. Sadece alalım vatandaşa verelim müteahhitler beş-on katlı binalar yapsın şeklinde söylemiyoruz yanlış algılanmasın. Ama bu kente bir kimlik verecek bir anlam yükleyecek gerekiyorsa beş – on katlı binalar da yapılabilmeli” dedi.
ÇELİK ÖVDÜ
AKP Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik de toplantıya katılarak şehir plancılarının kentsel dönüşüm ile alakalı düşüncelerini aldı. Çelik; “Bölgede esnaf ziyaretleri yapıyordum. Bir de resmi halkımı göreyim dedim ve belediye ye geldim. Şehirde ki şehir plancıları ile belediye çatısı altında bir araya gelmeniz benim için de bunu görmek öğrenmek keyif verici bir şey oldu. Yaklaşımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim