Kutluata, kendisine iletilen mühendislerin talepleri konusunda inceleme yapacağını söyledi
MHP Sakarya Milletvekili Prof.Dr. Münir Kutluata, beraberinde ki heyetle birlikte Makine Mühendisleri Odası Sakarya İl Temsilciliğinin konuğu oldu. Kutluata’nın katılımıyla düzenlenen toplantıda İl Temsilci Vedat Dedeoğlu, Kocaeli Şube Başkanvekili İlhan Düzgün ve yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.
ODA FAALİYETLERİ
İl Temsilcisi Vedat Dedeoğlu, Kutluata ve beraberinde ki heyete oda faaliyetleri hakkında bilgiler aktardı. Çalışmalar, projeler, hedeflenen projeler ve üye yapısı hakkında ziyaretçilerine bilgiler veren Dedeoğlu, Makine Mühendisleri Odasının TMMOB’a bağlı bir kuruluş olduğuna dikkat çekerek ülke genelinde 82 bin üyesi olduğunu kaydetti.
LPG-YASA
Dedeoğlu’nun ardından İl Temsilciliğinin bağlı olduğu Kocaeli Şube adına Başkan vekili İlhan Düzgün, tarafından mesleki sorunlar adına bilgilendirme yapıldı. İş güvenliği, mesleki denetimler, LPG sızdırmazlık kontrolleri, stratejik planlama ve TMMOB yasa değişikliği konularında sıkıntılarını anlatan Düzgün, Kutluata’ya bir dosya sundu.
MÜHENDİSLİK
Konuşmaların ardından Kutluata, mühendislik mesleğinin saygın bir meslek olduğunu ifade ederek, yaşanan sıkıntıları konusunda inceleme yapacaklarını kaydetti. Mesleğin gelişmesi için adımlar atılması yerine meslek mensuplarını zora sokan uygulamaların hata olduğuna vurgu yapan Kutluata, kendisine sunulan dosyayı ayrıntılı bir şekilde inceleyeceğini söyledi
KONGREYE DAVET
Mesleki sorunların ardından ülke meseleleri ve şehirdeki önemli konular hakkında açıklamalarda bulunan Kutluata, makine mühendisleriyle uzunca bir süre sohbet etti. İl Temsilcisi Vedat Dedeoğlu, son olarak 30/31 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında yapılacak olan VI Bakım Teknolojileri Kongre ve Sergisi’ne Kutluata’yı davet ederek destek istedi. 

Editör: TE Bilişim