Eğitim alan kursiyerler intihar girişimi, rehin alma ve cinnet durumlarında görev alacak.
Eğitim alan kursiyerler şehrimizdeki, (intihar girişimi, rehin alma, cinnet) durumlarında görev alacaklardır. Bu projenin daha sonra ülke geneline yaygınlaştırılacağı ve eğitim sürecinde ihtiyaç duyulan kurum, kuruluş ve kişilerden yardım alınacağı ifade edildi. Projede SAÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeleri,  Prof. DR. Ersin Altıntaş, Doç. Dr. Mustafa Koç, Doç. Dr. Murat İskender, Doç. Dr. Ahmet Akın, Yrd. Doç. Dr. A. Haydar Şar, Yrd. Doç. Dr. Tuncay Ayas, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kaya, Yrd. Doç. Dr. Fatma Sapmaz görev aldı.
PROGRAM
İki hafta süren ve başarıyla tamamlanan Krize Müdahale projesinin kapanış programı Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Konferans Salonu’nda yapıldı. Programa, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Hendek İlçe Emniyet Müdürü Metin Bergeroğlu, SAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rahmi Karakuş ve kursiyerler katıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
ÖNEMLİ
Eğitim Şube Müdürü Tamer Taşçı, “ SAÜ Eğitim Fakültesi ve Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü ile yapılan protokol sonucunda Krize Müdahale Eğitim programımızı tamamladık. 24 Saat görev yapan polis teşkilatı her olayda olduğu gibi intihara teşebbüs vakalarında da olay yerine ilk giden kurumlardan biridir. Söz konusu insan hayatı olduğunda, olaya gitmiş olmak beraberinde sorumluluğu da birlikte getirir. İntihara teşebbüs eden kişiyle iletişimde en küçük zaman dilimi bile çok önemlidir. Bu eğitim bizlere çok şey kattı, emeği geçen başta SAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rahmi Karakuş ve eğitim veren hocalarımıza teşekkür ediyorum’ dedi.
AKTAŞ
İl Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş ise, çok önemli bir eğitim faaliyetinin tamamlandığını belirterek “ Bizler polis, amir ve hatta memurlar olarak hayatımızın her günü bir kriz yönetmekle geçiyor. Her gün her şey bir krizdir. Sorumluluklarımız arttıkça, krize müdahaledeki rolümüz arttı. Buna ihtiyaç hissettik ki bu bilgilerimizi bilimsel bir temele oturtmak çok önemliydi. Çünkü sadece intihar değil, toplumsal olaylarda bile bazen intiharlar şov amaçlı, ceza amaçlı veya gerçek olup, bazen yanlış müdahalelerde hayatını kaybeden insanlar görüyoruz. Bu konularda eğitim önemlidir, çok ciddi bir iş yaptık’ dedi.

Editör: TE Bilişim