Büyükşehir Belediyesinin yeni dönemde hayata geçireceğini açıkladığı marka proje ‘Kongre Merkezi’ için AFA’da yıkım başladı. Başkan Toçoğlu, “Kongre Merkezimizi inşa etmek için AFA’da yıkım sürecini başlattık. Şuanda ekiplerimiz binanın dış cephesini söküyor. Geri dönüşüme kazandırılacak malzemeler bölgeden tahliye ediliyor. Yıkım için kazmayı önümüzdeki günlerde vuracağız” dedi.

Devam eden yıkım sürecini incelemek üzere kurmayları ile birlikte AFA’yı ziyaret eden Başkan Toçoğlu, “Kongre Merkezimizi inşa etmek için AFA’da yıkım sürecini başlattık. Şuanda ekiplerimiz binanın dış cephesini söküyor. Geri dönüşüme kazandırılacak malzemeler bölgeden tahliye ediliyor. Yıkım için kazmayı önümüzdeki günlerde vuracağız” yorumunda bulundu.

Bakan Avcı’dan Projeye Destek

Projeye verdikleri desteklerden ötürü Bakan Nabi Avcı, Vali Hüseyin Avni Coş ve milletvekillerine teşekkür eden Başkan Zeki Toçoğlu, “Şehrimiz kültür sanat hayatı için son derece modern bir Kongre Merkezi’ni şehrimize kazandırmak için çalışmaları başlattık. Bilindiği gibi daha önce projemiz tamamlanmış ve kamuoyuna ilan edilmişti. Daha sonra milletvekillerimizle birlikte Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Nabi Avcı’dan projemize tam destek aldık. Sayın Bakanımızla süreci belirledik. Ve proje için gerekli adımları atmaya başladık” diye konuştu.

 

Yapım İhalesine Çıkacağız

AFA’nın yıkılmasının ardından gerçekleştirilecek işlemlere dair de açıklamalarda bulunan Toçoğlu, “Şuan AFA’da yıkım resmen başladı. İfade ettiğimiz gibi tüm hazırlıklar kısa süre içine tamamlanacak ve hâlihazırdaki bina yıkılacak. Hemen ardından proje alanında zemin etüdü yapılacak. Devamında ise Kongre Merkezi’nin yapımı için ihaleye çıkacağız. Kongre Merkezi projemiz birçok alana yayılan kültür sanat ajandamızın en önemli mekânlarından biri olacak. İnşallah burada hem ulusal hem uluslararası normlara uygun kültürel ve sanatsal buluşmalar gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Anadolu Kültür Sanat Başkenti

Proje ayrıntılarına da değinen Başkan Zeki Toçoğlu, “Kongre Merkezimizde bin kişilik salon, 450 kişilik diğer bir salon, fuaye alanları ve sergi salonları yer alacak. Bu projeyle Sakarya’nın kültür sanat hayatına yeni bir soluk kazandırmanın ötesinde ‘Anadolu Kültür Sanat Başkenti’ hedefimize oldukça güçlü bir yatırımla ilerlemiş olacağız. Belirlediğimiz bir takvim var. İnşallah 2018’da Kongre Merkezi şehrimizin hizmetinde olacak. Şimdiden şehrimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim