İlk etapta Sakarya’nın yanı sıra aralarında İstanbul, Zonguldak, Gebze, Tekirdağ, Kırklareli ve Karabük’ün de aralarında bulunduğu 7 ildeki 51 özel okul 2013-2014 eğitim öğretim yılında isimlerini Fatih Koleji olarak değiştirecek.

1993’TEN BERİ

Sakarya Işık Eğitim Kurumları Genel Müdürü Reşit Taşdemir yapılan güç birliği ile ilgili olarak Erenler’de bulunan Işık Kolejinde bir basın toplantısı düzenledi. Eğitimde güç birliği kapsamında Işık Koleji Erenler kampusünde düzenlenen basın toplantısında konuşan Işık Eğitim Kurumları Genel Müdürü Reşit Taşdemir, ‘Biz Işık Koleji olarak 1993 yılından bu yana kalite, çağdaşlık ve başarıya yatırım yaptık. Bunun da meyvelerini topladık, toplamaya da devam edeceğiz. Kurumumuz Sakarya’da her zaman eğitimin öncüsü oldu. Sakarya’da eğitim adına sayısız başarıya imza attık’

OLİMPİYAT

‘Kuru olarak amacımız, her zaman bir adım önde olmak. Bugüne kadar da gerek olimpiyatlardaki başarımız, gerek öğrencilerimizin sahip olduğu vizyon, gerekse de başarılı çocuklara verdiğimiz burslarla bunu yaptık. Okullarımızın bugüne kadar SBS, LYS ve olimpiyatlardaki başarılarını bugüne kadar olimpiyatlarda 10 birincilik, 8 ikincilik, 8 üçüncülük ve 559 madalya kazanan Fatih Koleji ile birleştirerek Sakarya’nın adını dünyaya duyurmak istiyoruz’ dedi.

BÖLGELER

Işık Eğitim Kurumlarının Fatih Koleji ile yoluna devam etmesinin bölge eğitimi için büyük bir şans olduğuna dikkat çeken Taşdemir, Fatih Kolejinin bölgeye gelmesi ile eğitim standartlarının da yükseleceğini söyledi. Yapılacak güç birliği ile Işık Kolejinin Türkiye için Dünyayla daha güçlü bir şekilde yarışacağını anlatan Taşdemir, ‘İlk etapta Sakarya, İstanbul, Zonguldak, Gebze, Tekirdağ, Kırklareli ve Karabük illeri başta olmak üzere 51 özel okul 2013-2014 eğitim öğretim yılında isimlerini Fatih Koleji olarak değiştirecek’

6 GENEL MÜDÜR

‘Bu illerde verdikleri eğitimle birer marka olan Sakarya Işık Koleji, Burç Koleji, Fetih Koleji, Ufuk Koleji, Çırağan Koleji bundan sonra tamamen Fatih Koleji olacak’ şeklinde konuştu.

Fatih Koleji bünyesinde 15 okul olduğunu, birleşme ile ilk etapta 6 genel müdürlükle birlikte 54 müdürlüğe ve 96 okula ulaşacaklarını söyleyen Taşdemir, Işık Koleji’nde okuyan bin 500 öğrenci bulunduğunu ve bu sayının birleşme sonrası 20 bine yaklaştığını anlattı. Taşdemir konuşmasını birleşmenin ülkeye ve Sakarya’ya hayırlı olması temennisinde bulunarak bitirdi.

Editör: TE Bilişim