Belediye ve halk otobüslerinde nakit kullanımını tamamen kaldıracak yeni uygulama ile ilgili vatandaşlara hatırlatmalarda bulunan Uaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, “15 Ocak Pazar gününe kadar toplu taşıma araçlarını kullanan tüm Sakaryalılardan Kart54 sahibi olmaları konusunda hassasiyet bekliyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, Kart54 sisteminde geçilecek yeni uygulamayla ilgili hatırlatmalarda bulundu. Pistil, “Kısa süre önce belediye ve halk otobüslerinde nakit ödemenin tamamen kaldırılıp; tek ödeme seçeneği olarak Kart54 uygulamasına geçileceğini açıklamıştık. Vatandaşlarımızdan biran evvel Kart54 sahibi olmaları konusunda hassasiyet beklediğimizi ilan etmiştik. Bu uyarımızı yineliyoruz” diye konuştu.

Kart54’ler temin edilmeli

16 Ocak Pazartesi günü itibariyle nakit kullanımının tamamen kaldırılacağını anımsatan Pistil, “15 Ocak Pazar gününe kadar toplu taşımayı kullanan tüm Sakaryalılardan Kart54 sahibi olmaları konusunda hassasiyet bekliyoruz. Hemşerilerimiz Kart54 merkezlerimiz marifetiyle ilgili işlemlerini kolaylıkla yapabilirler. Bu konuda herhangi bir mağduriyetin doğmasına mahal vermeyelim. En kısa süre içerisinde Kart54’lerimizi alalım” şeklinde konuştu.

Kart54 kolaylığı

Pistil, “Bilindiği üzere Eylül ayı itibariyle tüm toplu taşıma araçlarımızı Kart54 sistemiyle buluşturmuştuk. Geride kalan süreci alışma dönemi olarak nitelendirdikk. Önümüzdeki dönemde de Kart54 sistemi tek seçenek olarak kullanılacak. Hem ucuz hem de kolay ulaşım adına önemli bir adım olacağı kanaatindeyiz. Dolayısıyla toplu taşımayı kullanan tüm vatandaşlarımızın Kart54 sahibi olmaları konusunda hassasiyet bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim