Sakarya İl Emniyet Müdürlüğün Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli Kamil Yemez, Velilere yönelik “Uyuşturucu ve terör” konulu bir konferans verdi. Çok sayıda velinin ve yöneticilerin katıldığı konferansta, gençlere başta sigara ve alkol olmak üzere hayatlarını karatmamaları için bağımlılık yapan maddelerden uzak durmaları istendi. Bağımlılık yapan maddelerle mücadelenin yolunun eğitimden geçtiğini vurgulandığı konferansta, bağımlılık yapan maddelerin bir kez dahi denenmemesi istendi.

ÇOCUKLARINIZA SAHİP ÇIKIN
Polis Memuru Kamil Yemez, “Birey tarafından herhangi bir durum ve madde ile kurulan ilişkidir. Bu ilişki bireyin; karar verme yetkisi, kendine has olması ve öz denetimini ortadan kaldırıyor. Yeni tutum ve davranışlar edinmesine neden oluyorsa bu ilişki bağımlılıktır. Bağımlılık yapan maddeler. Belirli dozda alındığı zaman kişinin merkezi sinir sistemini doğrudan veya dolaylı etkileyerek duygu, tutum ve davranışlarında farklılıklar meydana getiren beyin ödülleme sistemi üzerinde sahte iyi bir oluş hali yaratan alışkanlık ve bağımlılık yapan kanunların kullanılmasını, bulundurulmasını ve satışını yasakladığı veya yasaklamadığı maddelerdir. Unutmayın! Madde her zaman ilk olarak bedava verilir. Peki, kimdir bize maddeyi ilk getiren. Mutlaka tanıdığımız bir sima olacak,’Mahalle arkadaşım, Okul arkadaşım,’gece kulübünden arkadaşım, Bağımlılık sonunda suçu getirir”

İLK SIRADA SİGARA VE ALKOL
Zararlı akımlar ve yasa dışı oluşumlar konusu hakkında velilere slâyt gösteri düzenlendi.  Slayt gösterisi sunumu ile beraber konuşma yapan Polis memuru Yemez, madde bağımlılığının ilk sırasında sigara ve alkol olduğunu vurguladı. Bunların ecel basamağı olduğunu da söyleyen Yemez, “Hiçbir madde insanı iyiye götürmez. Bağımlılığın en büyük etkenleri, sevgili etkisi, merak ve model aldığımız insanlar” dedi.

ÖNCE BEDAVA VERİLİR
Madde bağımlılarının yüzde yetmiş üçünün 11-24 yaş arası olduğunu belirten Yemez, “Bağımlılık bir süreçtir. Bağımlı olan insanların çoğu, zaaflarına yenik düşen kişilerden oluşmaktadır” dedi. Maddeler kurbanlarına ilk kez verildiğinde para alınmadığını söyleyen Yemez, “Çevrenizdekilere karşı uyanık olun. Çünkü maddeler siza ilk bedava verilir daha sonra bağımlı olmanız sağlanır” dedi. En etkili çözümün hiç başlamamak olduğunu vurgulayan Yemez, “Maddelerden kendimizi korumanın yolu, bilmediğimiz ilacı kullanmak, sigara ve alkol kullanmamak” Diye konuştu.


KİMLER KATILDI
Karasu Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen Uyuşturucu ve terör seminerine, karasu Kaymakamı Şafak Gürçam, Karasu Garnizon komutanı Jandarma Yüzbaşı Bahadır Helli, Karasu İlçe Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ergüven Aslan, Karasu belediyesi basın ve halkla ilişkiler müdürü Enver Albayrak, Muhtarlar Dernek Başkanı Hamza Uğur, Belediye meclis üyesi Sabahattin Tok,Karasu İl genel Meclis Üyesi Nuri Haşben,Köy ve Mahalle muhtarları, Daire müdürleri, Sivil toplum örgüt yetkilileri ve aileler katıldılar. Program sonunda Emniyet müdürlüğü tarafından katılımcılara uyuşturuculukla ilgili broşürler dağıtıldı. (Mehmet Karakaş)

Editör: TE Bilişim