Karaman Atıksu Arıtma Tesisi ve terfi merkezlerinin üzerlerinin kapatılacağı projede montaj işlemlerinin devam ettiğini belirten SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, “Karaman Atıksu Arıtma Tesisi ve terfi merkezlerimizin üzerini kapatılması amacıyla başlattığımız projede çalışmalar yoğun bir şekilde ilerliyor. Atıksu terfi merkezlerimizde montaj işlemlerimiz tamamlandı. Ekiplerimiz Karaman Atıksu Arıtma Tesisinde çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Karaman Atıksu Arıtma Tesisi ve terfi merkezlerinin üzerinin kapatılacağı projede devam eden çalışmalar ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Dr. Rüstem Keleş, “Karaman Atıksu Arıtma Tesisi ve terfi merkezlerimizin üzerini kapatılması amacıyla başlattığımız projede çalışmalar yoğun bir şekilde ilerliyor. Şehrimizin çeşitli bölgelerinde bulunan atıksu terfi merkezlerimizde montaj işlemlerimiz tamamlandı. Ekiplerimiz Karaman Atıksu Arıtma Tesisinde çalışmalarını sürdürüyor. Kısa süre içerisinde çalışmaların tamamlanmasıyla önemli bir sorunu çözüme kavuşturmuş olacağız” diye konuştu.

Arıtma tesisinde çalışmalar sürüyor

Şehir için hayata geçirilen önemli yatırımların bir bir tamamlandığını dile getiren SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, “Sakarya’nın dört bir tarafında inşa ettiğimiz kanalizasyon ağları ile şehrimizin atıklarını yüksek teknoloji tesislerde dünya standartlarında arıtıyoruz. Hayata geçirdiğimiz projeler ve inşa ettiğimiz kanalizasyon ağları ile Sapanca Gölümüzü, nehirlerimizi ve denizimizi en iyi şekilde koruyoruz. Karaman Atıksu Arıtma Tesisi ve terfi merkezlerinin bulunduğu bölgelerde zaman zaman çeşitli nedenlerle koku sorunu yaşanıyordu. Sorunun çözümü için 5 milyon liralık yatırımla önemli bir projeyi vatandaşlarımız için hayata geçirdik. 32 Evler, Yazlık ve Dörtyol’da bulunan terfi merkezlerimizde montaj işlemleri tamamlayarak kokuya neden olan kısımların üzerini kapattık. Arıtma tesisimizde ise büyük çalışmalar oranda tamamlandı” ifadelerine yer verdi.

Her gün yeni bir proje

Dr. Rüstem Keleş, “Arıtma tesisimizin üzerini kapatacak malzemelerin şehrimize ulaşmasıyla çalışmalarımız yoğunlaştı. Malzemelerin sevkiyatını yaklaşık 70 tırla gerçekleştirdik. 32 Evler, Yazlık ve Dörtyol’da bölgelerinde bulunan atıksu terfi merkezlerimizde montaj işlemleri birer birer tamamlandı. Karaman Atıksu Arıtma Tesisimizin de ise ekiplerimiz gelen malzemelerin montajlarını gerçekleştiriyor. İnşallah hızlı bir şekilde atıksu arıtma tesisimizin de üzerinin kapanmasıyla şehrimiz önemli bir sorun daha tarihe karışmış olacak. Her gün yeni bir proje, yeni bir çözümle şehrimizin altyapı geleceğini inşa ediyoruz. SASKİ olarak hemşerilerimizi için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim