ZAMAN YOK

Konu hakkında konuşan Kanser-Der Başkanı Nihal Akar, 'Kanser hastaları maalesef karaborsacıların eline düşüyor.  Bize gelip derdini anlatanlar var, ancak biz dernek olarak ithal ilaçların temini konusunda bir şey yapamıyoruz. Maddi gücümüz yeterli değil, ilaçların yurt dışından getirilmesi konusunda da bir şey yapamıyoruz. Doktor bazen '10 gün içinde ilaçları temin edin' diyor. İlaçları temin etmekte zorluklar yaşanırken bir kanser hastası nasıl olur da o kadar kısa sürede ilacını temin edebilir ki? Hastanın hayatı tehlikeye girebiliyor. Kanser hastasının beklemek için zamanı yok' dedi.

PAHALI İLAÇLAR

Akar ,'Keşke Bakan ile kanser hastası genç kız arasında bu tarz bir olay yaşanmasaydı, keşke ithal ilaçların acilen temin edilmesinin önemi bu şekilde ortaya çıkmasaydı. Ama önemli olan ithal ilaçların temininin zor olduğu ve bu sorunun bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi. Kanser hastalarının ihtiyacı olan ilaçları temin edebilmek için para sıkıntısı yaşadığını, ilaçlar pahalı olunca ve para bulamayınca da karaborsacıların eline düştüğünü de belirtti.

MECLİSE ÖNERGE

Akar, 'Bakan ile kanser hastası genç kız arasında yaşanan bu diyalog, ithal kanser ilaçlarının yurt dışından temin edilmesinde büyük zorluklar yaşandığı gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi. Söz konusu ilaçlar doktorun uyarısıyla acilen ve kısa zamanda temin edilmek zorunda. Ancak süreç o kadar kolay işlemiyor. Yakın bir tarihte bir grup kanser derneği yöneticileri olarak bir araya geleceğiz, konuyu görüşeceğiz ve sorunun çözümü için bir önerge vereceğiz.' diye konuştu.

Editör: TE Bilişim