Denetimli serbestlikten yararlanan hükümlülerin entegrasyon ve istihdamına yönelik Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk ile Sakarya Denetimli Serbestlik İl Müdürü Kenan PORGALI arasında işbirliği protokolü imzalandı.

İmzalanan protokol kapsamında hükümlülere verilen kamu hizmeti cezası ve yaptırımları sonucunda bir kamu hizmetinde ücretsiz olarak çalıştırılması ve bunun sonucunda topluma kazandırılmasını amaçlanıyor.

Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, Mahkeme tarafından kısa süreli hapis cezaları yerine verilen yaptırım seçenekleri ve ceza infaz kurumlarından salıverilen hükümlüler hakkında ücretsiz kamuya yararlı çalışma tedbiri verilenlerin Erenler Belediyesinde ki infazına yönelik açıklamalarda bulundu. Öztürk; imzalanan bu protokol ile toplumsal açıdan büyük bir sorumluluğun yerine getirildiğini, 2002 yılından bu güne denetimli serbestlik uygulaması ile Erenler Belediyesinde 124 kişinin istihdam edildiğini belirterek bu uygulamanın hükümlü vatandaşlara katkı sağlayacağını söyledi.

Sakarya Denetim Serbestlik Müdürü Kenan PORGALI ise şu açıklamalarda bulundu:

“Denetim Serbestlik Hizmetleri Yönetmeliği gereğince haklarında denetimli serbestlik tedbiri verilen şüpheli, sanık ve hükümlülerin ıslah edilmeleri ve topluma kazandırılmaları için müdürlüğümüz ile Erenler Belediyesi arasında protokol imzaladık. Katkılarından dolayı Erenler Belediye Başkanımız Cavit Öztürk’e teşekkür ediyorum. Sosyal ve toplumsal açıdan önemli bir sorumluluk olduğundan diğer kurumlara örnek teşkil etmesi gerekiyor.” Dedi.

 

Editör: TE Bilişim