Vali Mustafa Büyük, Asayiş olaylarında 2012 yılında, önceki yıllara nazaran azalma yaşandığını ancak özellikle kadına yönelik şiddet olaylarındaysa artış olduğunu belirtti. 
GÜNLERİNİ KUTLADI
İl Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş ve İl Jandarma Alay Komutanı Albay Adnan Şimşiroğlu’nun da hazır bulunduğu kahvaltılı toplantıya, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle çok sayıda basın mensubu da katıldı. Açıklamalarına, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayarak başlayan Vali Mustafa Büyük, gazeteciliğin zor bir meslek olduğunu ifade etti.
177 CİNAYET
Toplantıda, son 5 yılın asayiş raporlarını açıklayan Vali Büyük, özellikle 2012 yılında, önceki yıllara göre asayiş olaylarında önemli bir azalma olduğunu belirtti. Büyük, ‘Son 5 yılın asayiş raporlarına bakarsak, 177 kişi adam öldürme suçuna karışmış. Bu olaylarda sadece 2 tane ruhsatlı silah kullanılmış, diğerlerindeki silahlar ruhsatsız. Son 5 yılda 409 kez ateşli silahla yaralama olayı meydana gelmiş. Bıçakla yaralama suçu ise 919, gasp 256, fuhuş 140, cinsel istismar 653’ dedi.
FARKLI YANSIYOR
Daha önceki yaptığı bir açıklamasında gazetelerin 3’üncü Sayfa haberlerinden rahatsızlık duyduğunu ifade eden Vali Büyük bu konudaysa, ‘Aslında yayınlanan haberler doğru, ancak topluma yansıması farklı oluyor. Ben bundan rahatsız oluyorum’ ifadelerini kullandı. 
 
Editör: TE Bilişim