İlçe Tarım Müdürlüğü köylerde yaşayan Tarım ve hayvancılık ile uğraşan kadın çiftçilere tarımsal ve hayvansal konularda Kadın Çiftçilerin Eğitimi programlanarak uygulamaya konuldu. Adapazarı İlçe Tarım Müdürlüğü bünyesinde görevli Ziraat Mühendisi Nurhayat Edipoğlu ve Ev Ekonomisti Neriman Özer organizasyon yaparak gidilecek köylerdeki kadın çiftçileri önceden belirleyerek eğitim veriyorlar.
ZARARLARI ANLATILDI
Köylerde ağırlıklı olarak yetişen tarım ürünleri ve problemleri gözlenerek, o köy için eğitim çalışmasında ağırlıklı konulara yer veriliyor. Hayvan Sağlığı Şubesinden Veteriner hekim hayvan beslenmesi bakımı ve hastalıkları ile ilgili konularda, Bitki Koruma Şubesinden Ziraat Mühendisi bitki yetiştirilmesi, zararlıları ve hastalıkları konusunda öncelikle köyün durumuna kapasitesine göre ağırlıklı problemleri ele alınıyor.
KAHVALTILIK ÜRÜNLER
Eğitimde en büyük problem olan köy kadınlarının açık kazanda konserve yapımının sakıncaları, dondurulmuş gıdaların muhafazası, pişirilmesi anlatılıyor. Ayrıca gıdaların plastik kaplarda saklanmasının sakıncaları, turşu hataları, reçel hataları, süt ve süt ürünlerinin çocuklarda hamilelerde emziklilerde ve yaşlılarda tüketiminin önemi, çiğ sütten beyaz peynir yapımının sakıncaları, sütün ısıtılarak beyaz peynir yapılmasının önemi, iyot eksikliğinin ortaya çıkardığı hastalıklar ve iyotlu tuz kullanımının önemi anlatıldı.

Editör: TE Bilişim