SAMADER’DE DESTEK

Sakarya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü “Su Ürünleri Denetim Ekipleri” Denetimlerine devam ediyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü "Su Ürünleri Denetim Ekipleri" Jandarma Çevre Tim Komutanlığı ile birlikte, Sakarya Amatör Balıkçı Derneği (SAMADER)’in de katkılarıyla Ferizli İlçesi Gölkent Beldesi Büyük Akgöl Gölü’nde denetim yaptı.

TURNA BALIĞI HARİÇ

Gölde sahipsiz olarak toplam bin 300 metre uzatma ağı ile 400 metre pinter ve 1 adet kasnağa el konuldu. Ağlarda yakalanan balıklardan canlı olan turna, kızılkanat, kaptırga, tatlısu levreği ve kerevitler ekipler tarafından tekrar göle salındı. Yapılan açıklamada; iç sular kategorisinde yer alan göl, gölet, nehir ve derelerde 15 Mart- 15 Haziran tarihleri arasında turna balığı hariç her türlü balık avcılığının yasak olduğu, bu dönemde yasak türlerin tamamının üreme ve yumurtlama dönemi olduğu belirtildi.

İHBAR EDİN

Su ürünleri stoklarının korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması için tüm vatandaşların duyarlı olması gerektiği bildirilen açıklamada şunlar belirtildi: “Su ürünlerinin yasak dönemde avlanılmaması gerekiyor. Vatandaşlarımızdan yasağa uymayarak kaçak avlananlarla ilgili olarak avlanma bölgelerine göre en yakın İlçe Müdürlükleri ile İl Müdürlüğüne ihbar ve şikâyette bulunmalarını istiyoruz.”

Editör: TE Bilişim