Buradan SEAH'a gönderilen genç kızın yapılan tetkiklerinde KKKA hastalığı belirtisi tespit edilince Ankara’ya sevk edildi.

YÜKSEK ATEŞ

Ailesiyle birlikte geçtiğimiz hafta Çarşamba günü pikniğe giden ortaokul öğrencisi Şevval S.’yi kene ısırdı. Piknik dönüşünde vücudundaki keneyi sivilce zannederek koparak Şevval S., bir süre sonra ateşlenmeye başladı. Şeval S. Bir süre sonra ailesi tarafından Yenikent Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Şikayeti geçmeyince genç kız bu kez Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü.

TEDAVİ ALTINDA

Şevval S.’nin burada yapılan test ve tetkiklerinde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı belirtilerine rastlandı. Genç kız, belirtilerin ortaya çıkmasıyla bu konuda uzman olan

Ankara Dr. Sami Ulus Kadın Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Şeval S.’nin tedavisi şu anda bu hastanede sürdürülüyor.

TAKİP EDİYORUZ

SEAH Başhekimi Doç. Dr. Ali Fuat Erdem Medyabar’a yaptığı açıklamada, ‘Yapılan incelemelerin ardından hastada KKKA belirtileri tespit ettik. Bu konuda uzmanlaşmış olan Ankara Dr. Sami Ulus Kadın Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile irtibata geçerek buraya sevkini sağladık. Hastanın durumunu yakından takip ediyoruz’ diye konuştu.

Editör: TE Bilişim