Ada Caddesi üzerinde İlçe Emniyet Müdürlüğünün hemen karşısında bulunan dükkanında berberlik mesleğini icra eden Kenan Türk’ün en büyük meraklarından biri ankita eşya toplamak, topladıklarını berber dükkanında müşterilerine göstermek ve talep olması halinde de elindeki antikaların bazılarını satıp para kazanmak ve kazandığı o parayla yeni yeni antika eşyalar bulup dükkanına getirip gösterime sunmak.

Berberlik mesleğinde 30 yılını deviren Kenan Türk, antika merakım uzun zamana dayanır. Bu merakımı antika eşya temin ederek onları bir araya toplamak, mesleğimi icra ettiğim dükkanımda topladığım antika eşyaları gösterime sunarak gidermek gibi bir duygu içimdeydi. Bu duygularımı hayata geçirmek için harekete geçtiğimin üzerinden yaklaşık 5-6 sene geçti. Ben bu süre içinde çok sayıda antika eşya ile buluştum, onları dükkanımda sergiledim ve bir kısmını da internet üzerinden (Türk antika canlı mezat sayfasından) sattım ve hem toplamaya hem de satmaya devam ediyorum dedi.

Şu an itibarıyla elinde aralarında eski değirmen taşı, pulluk ve boyunduruk, pala, kılıç, sefer tası, bakraç, semaver, eski saatler olmak üzere 500’ün üzerinde antika eşya bulunduğuna dikkat çeken Berber Kenan Türk, antika işleri ile uğraşmak bana büyük zevk veriyor ve ruhen de rahatlatıyor. Bir müddetten beri de internet üzerinden satış yaparak artık para da kaz anmaya başladım dedi ve şu anda berber dükkânımda bulunan antika ve süs eşyalarını isteyen gelip görebilir diyerek antika meraklılarına davette yaptı.

Alaattin ONUR

Editör: TE Bilişim