Karasu Kurumeşe Mahallesi’nde geçtiğimiz hafta Karasu Belediyes’ne ait 22 dönümlük arazi satışında arazinin içinde bulunan mezarlıkların satıldığı iddiasına mezar sahipleri tepki göstermişti.
BİLGİ ALMADILAR
Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi,  “Medyada Karasu Belediyesi ‘mezar sattı’ diye çıkan haberler gerçeği yansıtmıyor. Kimse gelip bizden bu konu hakkında bilgi almadı. ‘Belediye borç yüzünden mezarları sattı ‘denildi. Mezarlık satmadık, Kuruçeşme Mahallesinde, belediyeye ait olan 22 dönümlük bir arazi var. Bu arazinin yan tarafında mezarlık var ve 1,5-2 dönümlük yerinede mezarlar yapılmış. Mezarlıklar Büyükşehir Belediyesine aittir. Arsa satışımız doğrudur ama belediyenin 22 dönümlük arazisinin içersine yapılan mezarlar kayıtlı mezarlar değil.
DİĞER MAHALLELER
İspiroğlu sözlerine şöyle devam etti; “Belediyeye ait olan arazi ADA-6 Parsel-174 Yüzölçümü 22.000.00 Mezarlık ise, ADA-4, Parsel-l89 12.530.00 Mezarlık olarak Büyükşehir Belediyesine aittir. Biz Belediyeye ait olan 22 dönümlük arsanın kenarına yapılan kayıtsız mezarları kaldıracak değiliz. Bu mezarlara ait olan yerleri ayırarak Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan mezarlığa dâhil edeceğiz. Bunun gibi birkaç mahallemizde daha var. Belediyeye ait olan arsaların üzerine kayıtsız olarak yapılan mezarlarında sorunlarını çözeceğiz.” dedi.

Editör: TE Bilişim