Serenli, 23 Ocak Çarşamba’yı 24 Ocak Perşembe’ye bağlayan gecenin Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa’nın (as) hicri takvime göre doğum yıl dönümü olduğunu söyledi.
Serenli, ‘Milletimiz ve bütün İslam âlemi bu yılda yeni bir heyecanla Allah’ın bütün insanlığa rahmet elçisi olarak gönderdiği ve peygamberler zincirinin son halkası olan Hz Muhammed (sav)'in getirmiş olduğu ilahi mesajı anlamak, ortaya koymuş olduğu eşsiz örnek ahlakını özümsemek, ona duyulan engin ve içten sevgiyi gönüllerden sözlere ve toplumsal bilince aktarmak düşüncesiyle asırlardır onun dünyaya gelişini  Mevlid Kandili olarak kutlamaktadır’ dedi.
ANLAMAK
Mevlid Kandilini açıklamasına Serenli sözlerine şu şekilde devam etti; ‘Hz Peygamber’in bizlere sunduğu bütün değerleri ve yol gösterici öğütlerini anlama ve bu anlayışla yaşama ve yenilenme zamanıdır Bu değerleri fark etmek ve onları bir davranış bilincine ve yaşanan bir hayat haline getirebilmek, dindarlığımızın temel hedefi olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle Sakarya’lı hemşerilerimizin kandilini tebrik eder, sağlık, huzur, sevgi ve barışa vesile olmasını dilerim’ dedi.

Editör: TE Bilişim