Ferizli ve Söğütlü ilçelerini sağlam altyapı ile buluşturacak 45 milyonluk projede çalışmaların devam ettiğini belirten SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, “ ‘SASKİ varsa çözüm var’ sözümüzün arkasında durarak Sakarya’nın tüm mahallelerini sağlam altyapı ile buluşturuyoruz. Ferizli ve Söğütlü ilçelerimiz için hayata geçirdiğimiz proje kapsamında bölgeye 120 kilometre kanalizasyon hattı ve 40 kilometre içmesuyu hattı inşa ediyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, 45 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen Ferizli ve Söğütlü İlçeleri Altyapı Projesi’nde devam eden çalışmalara dair önemli açıklamalarda bulundu. Dr. Rüstem Keleş, “Kurum olarak altyapı anlamında şehrimizin 16 ilçesine önemli yatırımlar yapıyoruz. Özellikle inşa ettiğimiz kanalizasyon ağları ile gölümüzü, nehirlerimizi ve denizimizi en iyi şekilde koruyoruz. Şimdi de Ferizli ve Söğütlü ilçelerimizi sağlam altyapı ile buluşturuyoruz. İki ilçemiz için hayata geçirdiğimiz proje kapsamında bölgeye 120 kilometre kanalizasyon hattı ve 40 kilometre içmesuyu hattı inşa ediyoruz. İki ilçemizde de çalışmalar hızlı bir şekilde ilerliyor” diye konuştu.

45 milyonluk proje devam ediyor
SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, “İki ilçemize 45 milyon lira değerinde önemli bir yatırımı kazandırıyoruz. Bölgede çalışmaların devam ettiği 120 kilometrelik kanalizasyon hattı ile iki ilçemizin atıksularını Karaman Atıksu Arıtma Tesisine ulaştıracağız. Ekiplerimiz yoğun bir şekilde çalışıyor. Şu ana dek hattın 12 kilometrelik kısmı tamamlandı. Ayrıca Söğütlü ilçemiz için 40 kilometrelik içmesuyu hattı da inşa edeceğiz. Yeni hat ile Söğütlü ilçemizin içmesuyu geleceğini garanti altına alacağız. Ekiplerimiz hazırlıklarını sürdürüyor. İçmesuyu çalışmaları da önümüzdeki günlerde başlayacak. İnşallah hızlı bir şekilde çalışmaların tamamlanmasıyla Ferizlili ve Söğütlülü hemşerilerimiz altyapı anlamında hiç bir sıkıntı yaşamayacaklar” ifadelerini kullandı.

Şehrimizi koruyoruz
Dr. Rüstem Keleş, “Şehir genelindeki kanalizasyon ağımız 2 bin 850 kilometreye ulaştı. Hayata geçirdiğimiz yeni projeler ve atıksu arıtma tesisleriyle entegre kanalizasyon hatları ile şehrimizi koruyoruz. ‘SASKİ varsa çözüm var’ sözümüzün arkasında durarak Sakarya’nın tüm mahallelerini sağlam altyapı ile buluşturuyoruz. Şehrimizin dört bir tarafında hayata geçirdiğimiz atıksu arıtma tesisi projeleri ve inşa ettiğimiz kanalizasyon hatları bunun en büyük kanıtı. Ferizli ve Söğütlü ilçelerimizde olduğu gibi diğer bölgelerimizde de hayata geçirdiğimiz ve planladığımız projelerle şehrimizi ve doğal güzelliklerini en güzel şekilde korumaya devam edeceğiz” dedi.
 

Editör: TE Bilişim