İHH Sakarya yardım kampanyasına 5 konut ile destek olacak.
Yemekte bir açıklama yapan İHH Sakarya temsilcisi Ruhi Ademoğlu şunları söyledi: ‘İsrail’in Gazze’ye düzenlediği hain saldırıda çok sayıda Müslüman şehit olmuş toplumsal ve ekonomik hayat sekteye uğramıştır. Gazze’li kardeşlerimize her türlü ambargo uygulandığından işsizlik oranı da %70 lere vardı. Bölgenin gelir kaynakların yaklaşık %38 ini kaybeden kardeşlerimiz gerçekten zor şartlar altında yaşam mücadelesi vermek zorundalar’
YEMEK GELİRİ
‘Yaklaşık bin 300 ailemiz evsiz. Gerekli projeler yapıldı projelere göre 80 ila 100 metrekarelik iki farklı tipten oluşan 200 konut inşa edilecektir. Biz Sakarya olarak hedefimiz ilk etapta 5 konut yaptırmaktır. Projeye göre 80 metrekarelik bir dairenin 25.000 bin dolar olduğu tarafımıza bildirilmiştir. Bugün Akyazı’da sağlık çalışanlarımız ile bir araya gelmemizin nedeni de bu konutlar ile ilgili sosyal dayanışma yemeğidir. Bu yemekte elde edilecek olan gelirin tamamı Gazze deki kardeşlerimize konut yapımı için kullanılacaktır’ dedi.
EL İŞLERİNDEN
Akyazı İHH Kadın Kolları Başkanı Neslihan Boz açıklamasında hedefimiz başkanımızın da dediği gibi 5 konut ama Akyazı’mız bu konulara oldukça duyarlı olduğu için hedefimize en kısa zamanda ulaşacağımızdan eminiz. Sosyal dayanışma yemeğimize gelen tüm sağlık çalışanları kardeşlerimize bu anlamlı günümüzde bizleri ve özellikle Gazze’li kardeşlerimizi yalnız bırakmadıkları için kendilerini tebrik ediyorum. Ev hanımı kardeşlerimizde kampanyaya evlerinde hazırladıkları el işlerinden oluşan mini stantta yaptıkları satışların gelirinin tamamını bağışlamaları bizleri duygulandırmıştır. Yapılan tüm yardımlardan dolayı başta Akyazı halkımıza ve bu konuya duyarlı olan herkese saygılarımızı arz ediyoruz’ dedi.

 

Editör: TE Bilişim