Sakarya’da bulunan Milli İrade Sivil Toplum Kuruluşları Rus uçakları tarafından İdlib’de yapılan kimyasal saldırı sonucu ölen kişiler için gıyabi cenaze namazı kıldı ardından bir basın açıklaması yaptı.
Suriye İdlib'de Rus savaş uçaklarının kimyasal saldırısı sonrasında en az 100 kişinin öldürülmesi sonrası Türkiye’den tepkiler artmaya devam ediyor. Sakarya’da bulunan Milli İrade Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri öğlen namazının ardından Orhan Camisinde cenaze namazı kılarak bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını İHH Sakarya Şube Başkanı Sebahattin Aydın okudu.
Aydın yaptığı açıklamada, “Sözde barış görüşmeleri sürecinde Suriye’deki tüm yaşam alanları Amerika, Rusya, İran, Suriye ortaklığının bilinçli birer hedefi olmuştur. Son olarak Dün sabah İdlib'de düzenlenen kimyasal silah saldırısında çoğunluğunu çocukların oluşturduğu 100'den fazla sivil hayatını kaybetmiş yaklaşık 500 sivil de yaralanmıştır. Yaralıların tedavi edildiği Rahma hastanesi ve yine yaralılara müdahale eden sivil savunma merkezlerine 5 defa saldırıda bulunulmuştur. Yine İdlib'de Maret Numan bölgesinde hastane vurulmuş, tedavi gören onlarca sivil yaralanmış, hastane kullanılamaz hale getirilmiştir. Şam'da kuşatma altında bulunan Doğu Guta Kabun Mahallesinde çok sayıda hava saldırısı olmuş, Duma'da ise engelli sağlık merkezi vurulmuş, Hama'da birçok noktaya aynı anda hava saldırıları düzenlenmiştir” dedi.

“Bir halk soykırıma tabii tutulmaktadır”
Suriye’nin dünyanın gözleri önünde yok edildiği belirten Aydın, “Dünya devletleri bu süreci kınamalar eşliğinde geçiştirmekte, ateşkese sadakat tavsiye edilmekte ve sadra şifa olacak herhangi bir tedbir alınmamaktadır. Yapılan bu kınamalar ölümlere engel olmazken fiili olarak savaşın tarafı olan ve Suriye’nin her yerini bombardımana tabi tutan Rusya’nın ‘Barış çağrıları’ trajik bir durum olarak karşımızda durmaktadır. Tüm dünyanın gözleri önünde bir ülke yok edilmekte ve bir halk soykırıma tabii tutulmaktadır. Dünya devletlerinin oynadığı barış tiyatrosunun kurbanları maalesef yine Suriyeli masum siviller, kadınlar çocuklar olmaktadır. Tüm Suriye muhaliflerini terör örgütü olarak niteleyen Batılı devletler, PKK/PYD gibi cani örgütler ile ittifak yapmakta ve her türlü ağır silahlar ile donatmaktadır. Türkiye'nin DEAŞ ve PYD/PKK terör örgütlerine karşı mücadelesinde ise ABD-Rus ve onlara eklemlenen mezhepçi çeteler, ittifak oluşturmaktadır. Dün yine Gabar Dağında hain teröristlerin kurduğu pusu neticesinde 3 askerimizi şehit vermiş bulunmaktayız. Askerlerimizi şehit edenlerin de, Suriyeli bebekleri kimyasal silahlarla boğarak canlarını alanların da aynı el olduğunu biliyoruz. Tetikçi ve taşeron terör örgütleri ve arkalarındaki işbirlikçilere rağmen aziz milletimiz zalimlere boyun eğmeyecek ve mazlumun yanında olmaya devam edecektir” diye konuştu.

“Terini ve kanını akıtan Müslümanların velisi Allah’tır”
Başkan Sebahattin Aydın sözlerinin devamında, “Suriye başta olmak üzere mazlum coğrafyalarda yaşanan hadiseler bizlere net olarak göstermiştir ki; İçinde yaşadığımız ve modern olarak adlandırılan dönem insanlık tarihinin en ilkel, en barbar ve en vahşi dönemidir. Nesnel olarak sağlanan gelişmeler beraberinde vicdani olarak ilerlemiş erdemli insan tipini ortaya çıkarmadığı gibi bilakis vicdanları kör eden bireyselleşme hastalığını daha da bir derinleştirmiştir. Biz buradan tekrar ediyoruz ki; Suriye’de ve dünyanın dört bir köşesinde terini ve kanını akıtan Müslümanların velisi Allah’tır ve O kendisine sığınanları asla sahipsiz bırakmaz. Tarafların ve safların netleştiği şu dönemde, dünyada ve ahirette hesabının sorulacağı bu olaylar karşısında sıfatı İslam ve insan olanların yapması gereken şey bu tablolar karşısında mazlumun yanında yer almaktır. Özellikle Müslüman olduğunu iddia edenler mazlum ve mustazaflara sahip çıkmak ve onları zalime terk etmemekle mükelleftirler. Ey Müslümanlar, İslam ümmeti, saldırı ve terör haberlerine alışıp duyarsızlaşmayın. Kardeşliğinizi unutmayın, tek yürek olarak mazlumun yanında yer alın. Ey İslam ülkelerinin liderleri, bu karanlık ve kuralsız savaşı durdurmak için maddi ve manevi her türlü gücünüzü seferber edin. Masumları, anaları, yavruları ezip geçen bu hayasızca akını durdurun. Unutmayın, bu vebal her birinizin, hepimizin sırtındadır. Şu anda İdlib için en acil ihtiyaç İlaçtır. Herkesi ülke genelinde başlatılan ilaç kampanyasına katılmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim