İddiaya göre; SESOB’un eski bir yönetim kurulu üyesinin, yönetim kurulu huzur hakkı ücretini istemesi sonrası şok detay ortaya çıktı. Yönetim Kurulu üyelerinin son 6 yıllık huzur haklarını almadığı ortaya çıkarken, kayıtlarda bu huzur haklarının ‘ödendi’ gösterildiği iddia edildi.

Huzur hakkını almadıklarını iddia eden bazı eski yönetim kurulu üyelerinin Gümrük ve Ticaret Bakanlığına konuyu ilettikleri, adli mercilere de gerekli başvuruları yaptıkları öğrenildi.

Herkesi şok eden huzur hakkı ücretleri muammasında, SESOB yönetimi tarafından yöneticilere geçmişe yönelik imza atılması için baskı yapıldığı da iddia edilen konular arasında.

Bazı mevcut yönetim kurulu üyelerinin de, ‘Nasıl böyle bir şey yaparsınız’ diyerek Alişan ve ekibine tepki gösterdiği ifade ediliyor.

Bu olayla birlikte Sapanca’da bulunan Özkum Tesislerine 500 ve 300 bin lira olmak üzere toplam da 800 bin lira kaynak aktarıldığı iddiaları da yönetim kurulu üyeleri arasında gündeme geldi. Yöneticilerin, “Madem zarar ediyor, Özkum’la neden uğraşıyoruz” diyerek Alişan’a zor bir soru sorduğu iddia ediliyor.

Şimdi bu iddiaların gölgesinde 6 yıllık huzur haklarını almayan yöneticilerin bu paralarının ne olduğu, Özkum’a 800 bin lira neden aktarıldığı, Özkum’un zarar edip etmediği gibi sorular Alişan’ın yine başını ağrıtacak gibi görünüyor. 

Editör: TE Bilişim