27 Farklı Lezzet

Sadece bayanların katılabildiği ve herhangi bir yöresel lezzet zorunluluğunun olmadığı yarışmada, yemek ve tatlı kategorisinde toplam 27 farklı lezzet dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti.

4 Ayrı Kriterle Değerlendirildi

Yarışmaya katılan yemek ve tatlılar, “lezzet, kıvam, görüntü ve renk” olmak üzere 4 farklı kriterde, 2 şef aşçı ve 1 gastronomi uzmanının yer aldığı jüri tarafından değerlendirilerek belirlendi.

Dereceye giren ilk 3 yarışmacıya altın ödülü, başarı belgesi ve yemek kitabı hediye edilirken, diğer yarışmacılara da katılım belgesi ve yemek kitabı takdim edildi.

Yarışmacılar ödüllerini, AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar,  AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Osman Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Osman Cansız ve Serdivan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hayri Erdem’den aldı.

İstihdama Destek Oluyoruz

Mesleki kursların, vatandaşların farklı alanlarda kendilerini yetiştirebilmelerine imkan sağladığı kadar sektörün kalifiye personel ihtiyacına da cevap vererek istihdam oluşturma noktasında da önemli bir açığı kapattığını belirten Başkan Yusuf Alemdar, “Açılan kurslar sayesinde kendini yetiştirmek isteyen ve yaptığı ürünlerle aile ekonomisine katkı sağlamayı amaçlayan vatandaşlarımıza kurslarımızda seçenekler sunuyoruz. Bu vesileyle hizmet sektöründeki yetişmiş eleman açığının giderilmesi noktasında da belediye olarak önemli bir görevi yerine getiriyoruz. Bu yarışmalar sayesinde ayrıca hanımlarımıza hazır tüketimin yerine evlerindeki malzemelerle daha güzel ve sağlıklı yiyecekler hazırlayabileceklerini göstermek istiyoruz. Geleneksel tatlarımızı gelecek kuşaklara taşımak için bu tarz etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz. Bizim gönlümüzde yarışmaya katılan tüm eserler birinciliği hak ediyor” diye konuştu.

Türkiye Coşacak Batı Kuduracak

Türkiye’nin geçmişte çok sıkıntılı günler ve yokluklar çektiğini ifade eden Ali İhsan Yavuz, “Bugün açamadığımız hiçbir kurs yok. Sakarya’da en az bin kişi bu kurslarda eğitmen olarak görev alıyor. Bunların hayali bile yoktu. Bugün bunları aşmış durumdayız. Yürümüyoruz artık, adeta koşuyoruz. Dünyanın gözü Türkiye’de. Bu hizmetlerin hepsine daha fazla katkı sağlamak için gün sayıyoruz. Koalisyonları, krizli günleri tarihe gömmek için son bir hamlemiz var. 16 Nisan’da Türkiye coşacak, Batı kuduracak. Türkiye o sağlıksız günlere bir daha geri dönmesin diye EVET diyoruz.” dedi.

Programda Ketem, Bayanları Bilgilendirdi

1-7 Nisan Kanser Haftası münasebetiyle İl Halk Sağlığı Müdürlüğü de yarışmanın yapıldığı etkinlik alanında stant açtı. Standı gezen Alemdar, Yavuz ve Çelik kanserle mücadelede yapılan çalışmalarla ilgili İl Halk Sağlığı KETEM Birim Sorumlusu Gülcan İpeksoy’dan bilgi aldı.

Kanserin ülkemizde ölüm sebepleri arasında kalp ve damar hastalıklarından sonra ikinci sırada geldiğini ve önemli bir halk sağlığı problemi olduğunu belirten İpeksoy, “Kanserden korunmanın en önemli yolu test yaptırmaktır. Erken teşhis bu hastalıkta son derece önemli." dedi.

Alemdar’a Teşekkür

Serdivan Belediyesi Hizmet Binası yanında KETEM’ e yer tahsis ettiği için Başkan Alemdar’a teşekkür eden İpeksoy, “Halka hizmeti her şeyin önünde tutan ve KETEM'e belediye hizmet binası yanında yer tahsis eden Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Alemdar’a da duyarlılığı için teşekkür ederiz.” diye belirtti.

Kanseri Kursta Yendi

Başkan Alemdar, gördüğü tedavi sonrası hastalığın pençesinden kutulan aşçı çıraklığı kursiyerlerinden Muradiye Uysal’a çiçek takdim ederek kanserle mücadelenin önemine dikkat çekti.

Alemdar, “Vatandaşlarımızı bilinçlendirerek kanser vakalarını azaltabilmek adına 2015 yılında Serdivan’da Sağlıklı Yaşam Merkezi KETEM’i hayata geçirdik. Bunun meyvelerini kısa sürede aldık. Kanserle mücadele noktasında çalışmalarımız devam edecek.” dedi.

Konu ile ilgili Serdivan belediyesi’nden yapılan açıklamada jüri değerlendirmesi sonucu tatlı ve yemek kategorilerinde dereceye giren ilk 3 yarışmacının şu isimler olduğu belirtildi:

Yemek Kategorisi

1. Gamze Kubilay Keskin (İç Pilav Eşliğinde Erikli Kuzu İncik)

2. Filiz Özkan (Lübnan Usulü Humus)

3. Nurten Alas (İçli Köfte)

Tatlı Kategorisi

1. Bahar Kurt (Fıstıklı Kadayıf)

2. Hatice Öztürk (İncirin Rüyası)

3. Necla Gümüş (Kadayıflı Tatlı)

Editör: TE Bilişim