Hendek 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulu bulunan bir alüminyum fabrikasının işçileri mesai bitiminde işyerinin önünde ellerinde pankartlarla, fabrika yönetimini sendikalaşmaya karşı olduğu iddiasıyla protesto etti.
İşçiler, demokratik hakları olan sendikalı olma haklarının ellerinden alındığını öne sürdü. Jandarmanın geniş önlem aldığı protestoda Türk Metal- İş Sendikası Genel Sektreteri Yücel Yücel, işçilere destek verdiklerini ve her zaman yanlarından olduklarını söyledi. Yücel, Türkiye'de demokrasi açısından büyük çelişkilerin olduğunu ve demokrasinin birinci kriteri örgütlenme özgürlüğüne saldırıların her geçen gün artarak devam ettiğini söyledi.
İŞTEN ÇIKARMALAR
Sendikaya üye olan işçinin işveren tarafından iş akdinin sona erdirildiğini öne süren Yücel, ‘Sendikamıza üye işçiler kendi hür iradeleriyle Türk Metal Sendikası'na üye oluyor. 30 Temmuz 2012 tarihinde yetki tespiti için talepte bulunduk. Ancak, işverenin yaptığı itirazı nedeniyle eylem gecikti ve bazı arkadaşların işveren tarafından iş akitleri sona erdirildi’

Editör: TE Bilişim