Sakarya Pamukova İlçesi Muradiye İmam Hatip Öğrencilerine Yardım Derneği ve İHH İnsani Yardım Derneği organizesi ile Halep’e yardım için toplanan 6 Tır gıda ve giyecek yardımı Cuma namazı sonrası dualarla yola çıktı.

Halep'teki yoğun bombardıman ve çatışmanın ardından günlerdir aç susuz halde barınacak yer bulamayan Müslümanlar için Pamukova Muradiye İmam Hatip Öğrencilerine Yardım Derneği Ve İHH İnsani Yardım Derneğinin yanı sıra çok sayıda sivil toplum kuruluşunun desteklediği ile  toplanan 6 Tır gıda ve giyecek yardımı Cuma namazı sonrası Çarşı Cami önünde yapılan dualarla yola çıktı.

Pamukova Muradiye İmam Hatip öğrencileri ise Halep’teki çocuklara yardım Tırlarındaki malzemelerle birlikte yazdıkları “ Allah yardımcınız olsun. Sizleri seviyoruz “  Arapça ve Türkçe mektuplar gönderdiler. Mektuplarda “

Pamukova Çarşı Cami önünde yapılan uğurlama programına İlçe Kaymakamı Recai Karal ve Belediye Başkanı Cevat Keser, İHH Sakarya Şube Başkanı Sebahattin Aydın  katılırken 3 Tır dolusu 1500 çuval un. 6250 adet 1 Tır dolusu battaniye.1 Tır süt, bulgur makarna, peçete. 1 Tır 1500 adet bebek bisküvisi, bebek bezi yüklü toplam 6 Tır polis eskortu ile Halep’e gitmek üzere ilçeden ayrıldı.

Pamukova Muradiye Kültür Vakfı Başkanı Hikmet Şenol ve Muradiye İmam Hatip Öğrencilerine Yardım Derneği Başkanı Yılmaz Gültekin yaptıkları konuşmada Halep’in bir aydır işgal altında olduğunu dile getirerek “ Orada yaşayan kardeşlerimizin yaralarını bir nebze olsun sarabilmek için yardımsever vatandaşlarımızın de desteği ile 6 Tır yardım malzememiz yola çıktı. . Bu milletin içindeki yardımseverlik duygusu çok ciddi manada yoğun Allah yardımlarını esirgemeyen herkesten razı olsun. 20 gün sonra Halep’e 2 Tır daha yardım malzemesi göndereceğiz “ dediler.

 

Editör: TE Bilişim