FETÖ tutuklusu eski bir askerin İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun’la 15 Temmuz’da görüşme yaptığı iddialarına Valilik açıklık getirerek; o iddiaları yalanladı

15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sonrasında 224 sanığın yargılandığı davada önceki gün mahkemede savunma yapan Erenler eski Jandarma Komutanı tutuklu Yüzbaşı Ümit Ahlat’ın, “İl Jandarma Komutan Vekili .Yarbay İlhan Aysan’ın bana verdiği emirler sonrasında izinde olan İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun’la görüştüm” demişti. Bu ifadeler sonrasında Sakarya Valiliği bir açıklama yaptı.

"İlimizde yayınlanan bazı basın organlarında yer alan haberlerde; 15 Temmuz Darbe Girişimi ile ilgili Ferizli'de devam eden duruşmalarda tutuklu sanıklardan Erenler Eski İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ümit Ahlat'ın İl Jandarma Komutanı  Albay Emin Dursun ile ilgili suçlayıcı mahiyetteki ifadeleri gerçekleri yansıtmamaktadır. O gece sözde "sıkıyönetim emri"nin yayınlanmasından sonra İl dışında izinli bulunan Albay Emin Dursun'un halen tutuklu bulunan İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay İlhan Aysan ve Eski Erenler İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ümit Ahlat ile yaptığı telefon görüşmesinde  özetle; Bu "sıkıyönetim emri"nin yasa dışı mahiyette ve emir komuta zinciri dışında, kanunsuz emir niteliğinde olduğu bu nedenle, uyulmaması,  emir komuta zinciri içerisinde kalınması ve halen tutuklu bulunan eski Tugay Komutan Vekili Albay Uğur Coşkun ile Eski Merkez Komutanı Albay Ahmet Üzer'in emirlerinin dinlenilmemesi yönündeki talimatları halen tutuklu bulunan Eski Kur. Yzb. Ümit Ahlat tarafından çarpıtılarak gerçeği yansıtmayan bir savunma mekanizması haline getirilmiştir. Konunun adli süreci devam etmektedir.
Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için saygıyla duyurulur."

SAKARYA VALİLİĞİ

Editör: TE Bilişim