ESNAF DERTLİ
Adapazarı orhangazi caddesi üzerinde bulunan galerici esnafı;  galericiler için daha uygun, temiz ve düzenli bir ortamda çalışabilecekleri bir galericiler sitesi kurulmasını talep ediyor.  Cadde üzerinde zaman  zaman kaldırımlara araç park edilmesinden dolayı sıkıntı yaşadıklarını dile getiren esnaf bunlara gerekli çözümün bulunmasını istiyor. Caddede bulunan esnafının bir çoğu işlerin ve piyasanın durgunluğundan dert yandı.

HIZLI AKAN CADDE
Orhangazi Caddesinde esnafı caddeden geçen araçların çoğu zaman çok hızlı geçtiklerini ve kaza riskinin cadde de çok fazla olduğunu ifade etti. Cadde üzerinde yaya geçitlerine bile kimsenin aldırış etmediğini vurgulayan esnaf, ‘’Karşıdan karşıya geçmek bizim için bir risk ve çile trafiğin biraz daha kontrol altına alınması gerekir ‘’ şeklinde konuştu. Arkadaşımız Mesut Çayır’a konuşan bir çok esnaf belediyeye zaman zaman taleplerini ilettiklerini belirtti.


Metin Başaran (Balık ve Av Malzemeleri) :
İşler iyi sayılır çok şükür büyük bir sorunumuz yok. Ufak tefek sıkıntılar illa ki olur. Adapazarı’na giriş ve çıkış caddesi olduğumuz için bir hareketlilik var caddede. Caddedeki sıkıntılardan birisi araçları giderken  hızlı geçip gitmeleri. Kaza riski çok fazla oluyor. Çok fazla bir beklentimiz yok caddemiz için sadece merkeze oranla biraz daha geri planda bırakılmasın.

İbrahim Kanmaz (Mobilyacı) :
İşler fena değil. Adapazarı’nda kim işsizlik var derse yalan söyler. İşçi bulmakta zorlanan firmalar var. Özellikle mobilya sektöründe sıkıntılar var. Adapazarı’nda işçi bulamıyoruz. Adapazarı merkezi sayılır burası iş potansiyeli fazla bir cadde. En büyük sıkıntımız araçların park edecek yer bulamaması. Çok hızlı akan bir cadde yaya geçitlerine kimse aldırmıyor.

Seyfettin Kayar (Oto Galeri) :
İşler baya durgun satış yok. Bu yılbaşından beri baya durgunlaştı. 14 yıldır bu caddede esnafım uzun zamandır bu kadar düşük işler. Caddenin genelinde de böyle maalesef. 10 civarında galerici var burada genelinde hareketlilik yok. Bizim için sıkıntı çok yok bir tek kaldırım üzerlerine araçların park edilmesi bu bize sıkıntı yaşatıyor.

Hasan Sandıkçı (Oto Galeri) :
İşler durgun. Arabalar pahalı biz ucuz araç istiyoruz. Bu caddenin ben lokomotifiyim bizde işler durgunsa geneli de durgundur. Galericiler sitesi kurulmalı bence. Ayrıca kanlı çay köyünde ki taş ocaklarından şikayetçiyim. Köylülerimiz çok sıkıntılı yetkililerin sesimizi duyup çare bulmalarını istiyoruz. Köylülerimiz resmen zulüm görüyorlar.

Selahattin Çil (PVC Doğrama) :
İşlerimiz şimdilik normal çok iyi de değil çok kötüde. Caddemiz Adapazarı’nın merkezi caddelerinden birisi bu sebeple iş potansiyeli oldukça yüksek bir cadde. Çok önemli sıkıntılarımız yok alt yapımız eskiye göre iyi memnunuz. Kaldırımların biraz daha bakımlı ve genişletilmesi olumlu olurdu esnaf için. Bunların dışında genel olarak memnunuz.

Editör: TE Bilişim