MHP Akyazı ilçe divan toplantısı İlçe parti toplantı salonunda gerçekleşti. Toplantıya İl başkanı Levent Bülbül ve Milletvekili Zihni Açba katıldı. Toplantıda ilçe yönetim kurulu üyelerine teşekkür plaketi verildi.

Toplantıda açılış konuşmasını ilçe başkanı Ali Doğan Eroğlu yaptı. Eroğlu kısa süre önce Ülkemizde yaşanan olaylarda dik duruş sergileyen yönetim kuruluna, Üyelerine ve Ülkücü Camiaya teşekkür etti.

Toplantıda söz alan MHP Sakarya il başkanı Levent Bülbül Parti içerisinde yaşanan Muhalefete değinerek aynı senaryolar MÇP dönemimde rahmetli başbuğumuz Alpaslan Türkeş’in döneminde de yaşandı. bahaneler tıpa tıp aynıydı. o dönemde merhum başbuğumuzu hükümete destek vermekle koltuk değneği olmakla suçlayan gurup baş kaldırmış 19 Milletvekili olan ve gurup kurmak için 1 Milletvekili arayan MÇP’yi istifalarla bölerek gurup kurma şansını ortadan kaldırmışlardı. MÇP yi ve liderini hükümete destek vermekle suçlayan ve istifa eden gurubun daha sonra kimlerle birlik olduğu kimlere destek verdiğini hepimiz gördük yaşadık. Bugünde aynı senaryolar oynanıyor mevzu MHP’yi Ülkücü camiayı özünden ayırıp sistemin parçası haline getirmektir bunu başaramayacaklardır dedi.

Başkanlı sistemi tartışmalarına da değinen Bülbül MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli gurup konuşmasında Cumhurbaşkanının her gün anayasal suç işlediğini, yasal sınırlarına çekilmesinin gerektiğini, MHP’nin güçlendirilmiş parlamenter sistemden yana olduğunu, anayasanın değiştirilmez ilk dört maddesinin değiştirilemeyeceğini söylemleri unutulmasın. MHP Başkanlık sistem destek vermiyor. Ak Parti Başkanlık sistemi diye tuttururken, ne istediğinizi parlamentoya getirin diyerek, Parlamentonun baypas edilemeyeceğini söyledi. bu sözlerin alıp başka tarafa çekmenin bir anlam taşımadığını belirtti.

MHP Sakarya İl Başkanı Levent Bu Ülkenin fabrika ayarlarına geri dönmesi için MHP’ye ihtiyaç vardır. Ülkenin tek diri ve dik partisi MHP’dir, Millet sorunlarını MHP Hükümeti ile aşacak. MHP bu güce sahip bilgi birikimine sahip Ülkücülerle doludur dedi.

Konuşmalar sonrası İlçe yöneticilerine İl başkanı Levent Bülbül, Milletvekili Zihni Açba ve ilçe başkanı Ali Doğan Eroğlu tarafından teşekkür plaketi verildi.

Alaattin Onur

Editör: TE Bilişim