Akyazı’da çakmak gazı patlamasıyla 8 gencin yaralandığı olayın detayı ortaya çıktı. Gençler uyuşturucu etki yapsın diye 15 adet tüpün gazları boşaltmak istemiş. Ancak sobadan çıkan kıvılcım patlamaya neden olmuş.

Geçen hafta Akyazı Alaağaç Mahallesinde meydana gelen olayda C.K.’ye ait evde bulunan çakmak gazı tüpleri patlamış 8 kişi yaralanmıştı. Evi deyim yerinde ise savaş alanına çeviren o patlamada yaşları 17 ila 21 arasında değişen K.S., A.S., H.S., S.T., O.K., M.T.F., A.S. ve K.Y. isimli gençler yaralanarak hastaneye kaldırılmıştı. Herkesi şaşırtan olayla ilgili olarak jandarma araştırmasını tamamladı.

O BİLGİ NOTU

Valilik tarafından kamuoyuna duyurulan jandarma bültenlerinde ise o olay şu şekilde anlatıldı; “O.K.(1995’ d.lu/E) ’ nın arkadaşları ile birlikte kendi evlerinde toplanarak aldıkları (15) adet çakmak gazını uyuşturucu etki yapması maksadı ile boşalttıkları esnada sobadan çıkan kıvılcımın patlamaya neden olarak evin kullanılamayacak derecede yanmasına sebep olduğu, meydana gelen yangın olayında (8) şahıs hayati tehlikeleri olmayacak şekilde yaralandıkları tespit edilmiştir” ifadeleri yer aldı 

Editör: TE Bilişim