TÜRK İNSANI

Ahmet Faik Abasıyanık (AFA) Kültür, Sanat ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen programda konuşan Sakarya Müftüsü İlyas Serenli, ezanı güzel okumanın asırlardır Türk insanının geleneği olduğunu söyledi.

Güzel sesler

Serenli, İstanbul Ataköy Yunus Emre Camisi'nde görevli imam hatip Bahattin Uludağ'ın Sakarya genelinde görevli 25 imam hatip ve müezzin kayyıma bir ay boyunca ders verdiğini belirterek, ‘Bunun yanında 25 Kur'an Kursu öğreticimize de 5 haftalık kurs düzenlendi. Bugünkü programımızda hem ezan-ı güzel okuma kursuna devam eden görevlilerimizin belge töreni hem de hizmet içi eğitim kursuna devam eden öğreticilerimizin belge töreni olacak. Böyle kursların sonucunda güzel eserler ortaya çıkıyor’ diye konuştu.

GENİŞ KATILIM

Ev sahipliğini Sakarya Müftülüğü'nün yaptığı Programa; Adapazarı Kaymakamı Dr. İsmail Gündüz, CHP İl Başkanı Ecevit Keleş, Adapazarı Milli Eğitim Müdürü Ziya Cevherli, Sakarya Müftüsü İlyas Serenli, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz, İl Müftü Yardımcıları Muhammet Suiçmez ve Yusuf Akkuş, İlçe Müftüleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Editör: TE Bilişim