KAPSAMLI GÖRÜŞME

CHP İl Başkanı Ecevit Keleş, İl Yöneticilerinden Hayvancılık Komisyonu Başkanı İl Başkan Yardımcısı Ahmet Kadıoğlu, Tarım Komisyonu Başkanı İl Başkan Yardımcısı Burhan Güler, Basın ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Nazmi Sevinç, Sakarya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hakan Candemir ve yönetimini ziyaret ederek, et yetiştiricilerinin sorunlarını dinledi.

KREDİ BORÇLARI VE

Hayvancılık ve tarımın ülkede giderek kötü duruma geldiğini ifade eden İl Başkanı Ecevit Keleş,’Et, süt tozu, canlı besilik dana, kurbanlık ve en sonunda saman ithal eder hale geldik. Hesapsız kitapsız ve birilerinin çıkarlarını kollamak adına yapılan ithalat ile üreticimiz zor duruma düşüyor. Sürekli zarar eden hayvancıların kredi borçlarını da ödeyemez hale geldi. Bu gidişle daha fazla ithalat ve dolayısı ile yabancı ülke üreticilerinin desteklenmeye devam edilecek’ ifadelerini kullandı.

RANT EKONOMİSİ

Ecevit Keleş, işletmelerde asıl girdi olan mazot ve gübre fiyatlarının CHP iktidarında en az yarı yarıya indirileceğini, tarımda kullanılan suyun bedava olacağını, böylece diğer desteklerle beraber başta yem sorunu olmak üzere hayvancılığın sorunlarını da çözerek rant ekonomisini ters yüz edeceklerini belirtti.

AYDA 2 BİN LİRA ZARAR

Ziyaretten memnun kaldıklarını söyleyen Sakarya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hakan Candemir ise şunları söyledi, ‘2012-2013 yıllarında üreticilerin sürekli zarar etti. Süt fiyatlarının işletme giderleri karşısında çok geri kaldı ve asıl sorun konsantre yem ve kaba yem fiyatlarının yüksekliğinden kaynaklanıyor. Hayvancılık genel olarak ihmal ediliyor. 20 başlık bir işletme ayda 2 bin lira zararla üretim yapmaya çalışıyor. Bu şartlara rağmen AB kalitesinde süt üretip pazarlanıyor. Üretim kadar gıda da kalite ve güvenin önem kazandı, bu konuda çalışmalarımıza devam ediyoruz’ dedi.

Editör: TE Bilişim