İtfaiye Caddesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan alt ve üst yapı çalışmaları devam ediyor. Çalışmalardan memnun olan Cadde esnafı, işlerinin çalışmalar olumsuz etkilenmesinden ve çalışmaların ağır aksak ilerlemesinden şikayetçi.  Yapılacak olan projeden büyük memnuniyet duyan iş yeri sahipleri çalışmalardan sonra caddenin çok daha iyi bir görünüme kavuşacağını ve trafiğe kapatılmasının kendileri ve vatandaşlar açısından çok daha iyi olacağını vurguladılar.

BAYRAM’A KADAR BİTMELİ
İtfaiye Caddesi esnafı çalışmaların Ramazan Bayramına kadar bitmesini istiyor. Uzayan çalışmaların işlerine de olumsuz etki yaptığını anlatan işyeri sahipleri çalışmalardan sonra caddenin çok daha hareket kazanacağını düşünüyor. Caddenin trafiğe kapatılması yönünde ki taleplerini Belediye’ye kendilerinin ilettiğini vurgulayan esnaf bu sayede çok daha temiz ve rahat bir ortamda vatandaşların alışveriş  yapabileceklerini ifade etti

Kenan Abuç (Halıcı) :
İtfaiye caddesinde çalışmalar uzun zaman bitirilemedi. Burası iş yeri dolu birçok esnaf var. Keyfe keder çalışıyorlar tam iş zamanı esnafın ama çok yavaş ilerliyor çalışmalar. 1,5 ay oldu çalışmalar başladı neredeyse tabi ki de güzel bir proje yapılıyor ancak çalışmalar düzensiz. Geciken işler esnafı da sıkıntıya soktu işleri durdurdu neredeyse. Güzel bir proje olacak çalışmaların bir an önce bitirilmesini istiyoruz. Onun dışında yapılan çalışmadan memnunuz.

Remzi Kır (Halıcı) :
İşlerimiz durgun itfaiye caddesinin genelinde de sıkıntı var. Piyasalar çok hareketsiz işlere de olumsuz yansıyor  bu tabi. Bu cadde de yapılan çalışmalar sıkıntı yarattı bize. Caddenin düzenlenmesinden memnunuz trafiğe kapatılmasını da istiyoruz. Caddemiz trafiğe kapandığı an bizler için de çok güzel olacak zaten esnaflar olarak bu talebi belediye ye biz ilettik. Çalışmalar çok yavaş ilerledi bu zamana kadar bitirilmesi gerekirdi.

Hilmi Çokal (Halıcı) :
Piyasa çok durgun o yüzden işlerde kötü. Cadde genelinde de durum bu şekilde. İtfaiye Caddesi iş potansiyeli  çok yüksek olan bir cadde. Ama çalışmaların bu zamana kadar bitirilememesi  çok kötü.  15-20 gün içerisinde yapılacak cadde kaç ay oldu bitmedi. Zaten bu cadde düzenlemesi olması gereken bir düzenlemeydi. Bize bitme tarihi olarak belirli bir tarih verilmedi. İtfaiye caddesi çalışmalardan sonra çok daha iyi olacak inşallah.

Erol Aksu (Halıcı) :
Çalışmalar çok uzadı plansız işler yapılıyor. Belediye ne yaptığını bilmiyor. Proje aslında çok güzel ve çok maliyetli bir iş ancak Zeki Toçoğlu işi yakından takip etmiyor. Bu iş böyle giderse bitirilmesi 3-4 ayı bulur. Bayrama kadar yetişmezse esnaf için çok büyük sıkıntı olur. Kaldırımlara taş döşediler yarısı kırıldı yarısı çalındı. En azından ışıklandırmayı yapsınlar karanlıkta kalıyoruz. Daha şimdiden su giderlerinde sıkıntılar var. Caddenin trafiğe kapatılmasından yanayız.

 


Hikmet Bakkaloğlu (Mefruşat) :
Caddede çalışma yapılmasını zaten biz istedik belediyeden. Caddenin kapanması ve çevre düzenlemesi yapılması çok güzel olacak. Ancak çalışmalar çok yavaş ilerliyor sıkıntımız bu. Bayrama kadar bitirilmesini istiyoruz. Caddenin kapatılması hem halk için hem engelli vatandaşlarımız içn çok iyi olacak . Çark Caddesi gibi olacak insanlar daha rahat ve temiz bir ortamda alışveriş yapabilecekler. Yeter ki güzel sağlam olsun. Kır dök olmasın bir daha.
 

Editör: TE Bilişim