Bayram tatilinin ardından yavaş yavaş Sakaya'ya dönen aileleri okul alışverişi talaşına düştü. Mercan Okul Dünyası mağaza sahibi Zafer Üresi okul alışverişi için hareketliliğin başladığını söyledi.  Üresi yaz aylarında satışların düştüğünden dert yanarak; "İşlerimiz genel olarak kötü. Okul sezonundan sonra çok azalıyor işler. Yaprak kımıldamıyor neredeyse. Okulların açılması yaklaşırken bizde yavaş yavaş okullara hazırlık yapıyoruz. Bizim burada bütün okul türlerine ait ürünler mevcut’’ şeklinde konuştu.
4 YILDA BİR KIYAFETLER DEĞİŞİYOR
Üresi, vatandaşların en çok şikayet ettiği her yıl değişen okul kıyafetleri konusu için ise; ‘’Artık okul aile birlikleri ile birlikte bunun için federasyon ve dernekler kuruldu. Şuan artık her yıl değil 4 yılda bir okulların belirledikleri şekilde kıyafet değişikliğine gidiyoruz. Bizim içinde daha iyi oldu bu durum. Önceden sürekli değişiklik yapmak bizi de sıkıntıya sokuyordu. Bazı okullar kendi istekleri ile değişiklik yaparlarsa yeniliyoruz. Ama onun dışında artık sadece 4 yılda bir değişiklik oluyor’’ dedi.
VELİ DERTLİ
Öte yandan aileleri, 4 yılda bir yapılan kıyafet değişikliğinin zor durumda bıraktığını söyleyerek, "Eskiden mavi önlükler vardı kardeşten kardeşe kalabiliyordu. Şimdi ilkokulda da forma var. Birde okul isteğine göre değişikliğe gidebiliyor. Bizim için maddi anlamda kötü oldu."diye konuştu.
EN UYGUNU ADAPAZARI’NDA
Üresin, okul kıyafetleri fiyatlarının piyasanın şartlarına göre belirlendiğini belirterek, ‘’Türkiye genelinde en uygun okul kıyafetleri Adapazarı’nda satılıyor. Burada fiyatlarımız tam takım olarak 85-110 Türk Lirası arasında değişiyor. Tek parça ürünler ise genellikle 30 liradan başlıyor. Bu ayın sonu itibari ile satışlarımız başlar şuan vatandaşlar fiyat araştırması yapıyor’’ şeklinde konuştu.
KIYAFETLER TEST EDİLİYOR
Zafer Üresin, firmalarında bulunan bütün ürünlerin kaliteli ve sertifikalı olduğunu belirtirken ürünlerinde kesinlikle kanserojen madde bulunmadığını ve alınırken bütün okul malzemelerinin Laboratuar ortamında test edildiğinin söyledi.
Biricix Okul Dünyası Esnafı İsmail Gazi ise ‘’Okul için gerekli bütün kıyafetler geldi. Şuan depoda bekletiyoruz. Bizde bütün okul türlerine ait ürünler bulunmaktadır. Okul alışverişi dönemi Eylül ayı başı gibi başlar. İşlerimiz de Okul dönemi çok yoğun olur. Ürünlerimiz kendi imallerimiz. Okul bitiminden hemen sonra yine üretmeye devam ediyoruz. Okul aile birliklerinden talep gelmesi durumunda kıyafetlerde isteğe göre değişiklik yapıyoruz. Tam takım okul kıyafetleri 90-110 Türk Lirası arasında değişiyor. Bizim tam takım öğrenci kıyafeti alanların hiçbir eksiği kalmaz’’ dedi.

Okul kıyafetleri mağazalarda ki yerini aldı. Bu yıl bir çok okulda lakos diye tabir edilen tişörtler okul forması oldu.
---
Okul Çantaları 40' TL'den başlıyor
Adapazarı dar sokak ve Pasajlar içerisinde okul çantaları vitrinlerde ki yerini aldı. Çeşitli renk ve markalarda özellikle ilkokul ve lise öğrencilerinin dikkatini çekiyor. Esnaf, "Okul sezonu yaklaştıkça çanta sezonu da açıldı, satışlara başladık. İlgiden memnunuz. Okul çantalarının fiyatları ise; en düşük 40, en yüksek 150 TL'den satıyoruz" dedi.

Editör: TE Bilişim