90'ların başında inşa edilen Hilmi Kayın İş Merkezi kent merkezine canlılık katmakla birlikte ticaret hayatına bir çok kazanımlar getirdi. Piyasalarda ki Ramazan durgunluğuna rağmen halinden memnun olan esnafın en büyük sıkıntısı giriş-çıkış özelliği bulunan iş merkezinin önünde günün her saati  oluşan gruplar vatandaşları ürkütüyor. Özellikle iş merkezinin bakımsızlığından yakınan esnaf, merdiven asansörlerin çalışmamasını' işkence' olarak yorumluyor. Muhabir arkadaşımız Mesut Çayır Hilmi Kayın esnafının sıkıntılarını, şikayetlerini ve beklentilerini dinledi.Ortaya çıkan sonuca bakılırsa İş Merkezinin bir an önce güvelik açığı kapatılarak ve vitrininin tamamen değişmesi gerekiyor.

SÖZ VATANDAŞIN
Mesut Çayır Soruyor…

HİLMİ KAYIN ESNAFININ SIKINTILARI, ŞİKAYET VE BEKLENTİLERİ NELER ?
Enver Özkurt (Çeyizci) :
Bizim işler yaz sezonlarında biraz daha hareketli. Yurtdışından da müşterilerimiz var. Ben işlerden şuan için memnunum. Ama genel olarak para döngüsünde bir sıkıntı var piyasalar durgunlaştı. Hilmi kayın iş merkezinde çok fazla boş dükkan yok çark caddesinin başında olmamızda işlerimiz için iyi yönde etkili oluyor. En büyü sıkıntımız asansörler ve dış cephenin bakımsızlığı.
Recep Bulut (Kırtasiyeci) :
İşler çok kötü piyasa bitik iş yapamıyorum çok fazla. Özellikle bu sene yani 2013-2014 sezonu bizim için çok tatsız tuzsuz geçti. Hilmi Kayın İş Merkezinin genelinde de durum böyledir bence. Buradaki sıkıntılarımız başı boş çok kişi dolaşıyor pasajın giriş çıkışlarında toplanıyorlar insanlar geçmek istemiyor bunlar için gerekli müdahaleler yapılmalı.

Ziya İmamoğlu (Eşarpçı) :
Sıkıntımız yok şimdilik çok şükür. Ayağını yorganına göre uzatacaksın gelirinle barışık olacaksın ki sıkıntı çekmeyeceksin. İşler u pasajda çok iyi değil Adapazarı şehir merkezinde ki en ölü olan pasaj bu pasajdır. Pasajda merdivenler sıkıntı yapılırken yanlış yapılmış merdivenli iş merkezi olmaz geçişli yapılmalıydı ve asansörlerimiz de arızalı.
Yasin Azap (Telefoncu) :
İşlerin durumu normal çok iyi olmasa da çok kötüde değil. Özellikle bu dönemde ramazan durgunluğu var piyasalarda. Pasajın durumu da %8o %90 aynı işler durgun. Buradaki kiralar normal çok uçuk değil zaten boş dükkan da yok. Temizlik sıkıntısı var ve ışıklandırmalar yeterli değil. Bence Belediye artık daha büyük şirketleri denetlemeli.
Halil Arık (Oyuncakçı) :
İşlerden genel olarak memnunuz. Ramazanda biraz durgunluk oldu ama oda olağan bir durum. Hilmi kayın gün geçtikçe kendini bitiriyor bence. İçerde olan esnaf çıkmak istiyor dışardan ise kimse gelmiyor ve Hilmi Kayın gün geçtikçe kendini bitiriyor. Bu zamana kadar burayla ilgilenen olmadı şimdi son zamanlarda biraz ilgilenmeye başladılar.
 

Editör: TE Bilişim