Hendek’e büyük hizmetleri olmuş Sakarya’nın yetiştirdiği önemli siyasetçilerden Nevzat Ercan, aktif siyaset yaptığı dönemde Hendek Yenimahalle’de cami yapımı için arsa bağışladı. Dönemin dernek yöneticileri, Nevzat Ercan’a jest olsun diye camiye babası Mehmet Ercan’ın adını verdi. Yıllar sonra Mehmet Ercan Camii’nin ismi Yenimahalle Merkez Camii, cami beratında ki Mehmet Ercan ismi ise silindi.

Eski Bakan Nevzat Ercan’ın Devlet Bakanı olduğu dönemlerde Diyanet işleri Başkanlığının da kendisine bağlı olması nedeniyle Cami yapımının hızlandırılması amacı ile çalışmalar yaparak kısa sürede bitirilmesinde büyük pay sahibi oldu.

Eğitim Fakültesinin gelmesinde, 2.OSB’nin kurulmasında ve Dikmen Ballıkaya’da ki su hattının ilçemize gelmesine vesile olan Eski Orman Bakanı Nevzat Ercan’a yapılan bu ayıp karşısında vatandaşlarda tepki gösterdi.

Bir insanın kalbini kırmak, 70 Kabe’yi yıkmak gibidir

Eski Bakan Nevzat Ercan “ Diyanet işleri başkanlığının bana bağlı olduğu dönemlerde kaynak aktarılması yönünde bizzat talimatlar verdim. Cami yapımı tamamlandı ve o dönemin dernek yöneticileri camiye benim ismimi vermek istedikleri ilettiler. Ben burayı Allah rızası için verdim. Benim adımı vermeyin dedim. Yöneticiler ısrar ettiler. İlla ki bir isim verecekseniz rahmetli olan annem var babam var, benim adımın verilmesi olmaz şeklinde cevap verdim. Dernek yöneticileri karar defterine işleyerek babamın adını verdiler. Birileri bu isimin buradan inmesi için uğraştılar. Bir insanın kalbini kırmak, 70 Kabe’yi yıkmak gibidir. Şimdi benim kalbimi kırıp, babamın ismini indirip, orada namaz kılacaklara soruyorum. Ne kadar bizim din anlayışımıza uygun. Onu onların vicdanlarına bırakıyorum. Ben bu Hendeğe ve ülkeme her şeyimle hizmet ettim. ” diyerek kırgınlığını dile getirdi.

Mehmet Kavis

Editör: TE Bilişim