Milletvekillerimizin ve il yöneticilerimizin bu sorunun çözüm noktasında hemfikir olduğunu belirten Başkan Kazan bunun sevindirici bir durum olduğunu belirterek, “Öncelikle adliye binamız konusunda girişimde bulunan vekillerine ve idarecilerimize teşekkür ediyorum.  Umut ediyorum ki adliye binamız için düşünülen çözüm Sakaryamızın elli hatta yüz yıl sonrasında dahi adalet mekanizmasının sağlıklı işlemesini sağlayacak fiziki yeterliliklere sahip olur” dedi.
EN UYGUNU
Adliye Sarayı için ilk olarak Arifiye’de otogar yanındaki Mısır Araştırma Enstitüsüne ait 70-80 dönümlük hazine arazisini öneren Başkan Kazan gerek Adaray’ın hemen yanından geçiyor olması gerek E-5 karayolu ve otogarın hemen yanında yer alması nedeniyle söz konusu arazinin üzerine yapılacak bir Adliyenin Sarayının, Sakarya’nın uzun yıllar ihtiyacını karşılayacağını vurguladı.
BÖLGE ADLİYE
Başkan Kazan,  “Bölge Adliye İstinaf Mahkemesini ilimize kazandıranlara teşekkür ediyoruz ancak biliyorsunuz Bölge Adliyemiz henüz faaliyete geçmedi, şimdi hep birlikte faaliyete geçmesi için çalışmalıyız. Zira Bölge Adliye Mahkemesi şehrimiz için her bakımdan çok ciddi bir kazanımdır bu kazanımı elimizden yitip gitmesine istemiyoruz. Bu bakımdan Bölge Adliye Mahkemesinin açılması için şehrimizin seferber olması gerekmektedir” diye konuştu.
YEMİN EDEREK
Başkan Kazan’ın konuşmasının ardından yanlarında stajlarını tamamladıkları üstat avukatlarının elinden ruhsatnamelerini alan genç avukatlar mutluluklarını yakınları ile paylaştı. Sakarya Barosu Stajyer Avukatlarından Av. Aslı Sarı, Av. Gamze Zehir, Av. Havvanur Tan, Av. Hülya Taşkın, Av. Kadir Arslan ruhsatnamelerini Sakarya Barosu Konferans salonunda düzenlenen törende yemin ederek aldı.

Editör: TE Bilişim