TCDD yetkilileri ve imza toplayan 80 bine yakın Sakaryalı; Adapazarı Ekspresinin Adapazarı Garına gelmesine istiyor ancak buna izin çıkmıyor. TCDD yetkilileri, Mithatpaşa İstasyonuna bile gelemeyen tren için bu istasyonun uygun olmadığını ve ulaşım sorununu gündeme getirdi.

Arifiye-Pendik arasında çalışan Adapazarı Ekspresinin, Adapazarı Garına gelmesi için Sakaryalılar rekor bir kampanya düzenleyerek 80 bine yakın imza topladı.  Savunma Bakanı Fikri Işık tarafından, Mithatpaşa İstasyonundan seferlere devam edeceği duyurulan Adapazarı Ekspresi; Bakan’ın bu açıklamalarına rağmen Arifiye’den seferlerine devam ediyor.

ULAŞIM-MASRAF

Mithatpaşa İstasyonunda raylarda düzenleme ve bakım işlemleri yapıldığı görülürken, Adapazarı Ekspresinin 26 Nisan’dan itibaren Mithatpaşa’dan seferlere başlayabileceği söyleniyor. Bekleme salonu hazır olan bölgede bilet gişesi ve büfe gibi yerler yapılacak. Mithatpaşa için en çok düşündüren ise İstanbul yolcularının oraya nasıl ulaşım sağlayacağı.

KİM İSTEMİYOR?

Bu gelişmeleri de göz önünde bulunduran TCDD yetkilileri masraf yapılması ve düzen alınması yerine yolcularında mağdur edilmemesi için Adapazarı Ekspresinin Adapazarı Garına çekilmesi görüşünü yineledi. Bu konuda Sakarya Milletvekillerinin ağızlarını bıçak açmazken, trenin gara gelmemesine kimin ya da kimlerin karşı çıktığı artık sorgulanıyor.  Metin IŞIKER

Editör: TE Bilişim