İlçenin güneyinde kalan E-5 ve Sapanca Gölü arasındaki 31 hektarlık alanda planlama çalışmaları bitti.

Her Ayrıntı Düşünüldü

Planlama kapsamında %42’lik kısım ticari alan olarak belirlenirken, %20’lik kısım rekreasyon alanı, %15’lik kısmı ise park alanı olarak değerlendirilecek. Kalan %23 lük kısmı ise altyapı yatırımları oluşturacak.

Serdivan Gölpark’ın bitiminden ilçenin Beşköprü girişine kadarki alanı kapsayan D-100 (E5) üzerindeki bu bölüm Serdivan’ın yeni ticari aksı olacak.

Yatırımcılar Tüm Avantajlara Sahip

Yeni ticari aksın Serdivan’la birlikte bölgeye de hareketlilik getireceğini belirten Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, yatırımcılar için bu bölgenin tüm avantajlara sahip olduğunu belirterek, ulaşım ve nakliyenin yanı sıra Kocaeli ve İstanbul’a olan yakınlığı ile de yatırımcılar tarafından öncelikli tercih edileceğini söyledi.

İstihdama Doğrudan Katkı

Kurulacak işletmeler sayesinde istihdama da doğrudan katkı sağlanacağını belirten Başkan Alemdar, “Amacımız hem ticari hayatı canlandırmak hem de istihdam seferberliğine sonuna kadar tüm imkanlarımızla destek olmak. Ticari aks özelliği ile bu alanda kurulacak işletmeler sayesinde birçok vatandaşımıza da yeni iş kapıları açılmış olacak. Serdivan’ımız ve bölgemiz için hayırlı olsun.” dedi.

Estetik Kurulu Devrede

Serdivan Belediyesi Estetik Kurulu’nun yeni ticari alanda aktif olarak görev alacağını ve yapılaşma öncesi işletmeleri yönlendireceğini belirten Alemdar, “Amacımız Serdivan’a yakışır, şehir estetiğine uygun yeni bir mimari kimliği ilçemizde tesis etmek. Bu bağlamda Estetik Kurulumuz da bu alanda ticari faaliyette bulunmak isteyen işletmelerimizle dirsek temasında olacak. Kurulacak işletmelere mimari noktada kurumsal destek vereceğiz.” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim