Piyasadaki durgunluktan sitem eden esnaf,  Çark Caddesi ve Atatürk Bulvarı gibi şehrin önemli merkezlerine gösterilen ilginin Karaağaç  Bulvarına gösterilmediğine inanıyor ve yetkililere sitem ediyor.

YENİ GARAJ
Daha önce Ağa Cami’ye yakın bir noktada olan otobüs durakları, Büyükşehir Belediyesinin İhsaniye Cami arkasına yaptığı ilçe terminaliyle bu noktaya taşındı. Durgunluğa yol açtığı için esnafın sızlandığ yeni garajdan vatandaşların büyük memnuniyet duyduğu da belirtiliyor.

YOLCU GİTTİ HAYAT BİTTİ

Eski günleri mumla arayan Karaağaç Bulvarı esnafı, iş yokluğu ve bölgeye gösterilen ilgisizliğe isyan ediyor. Esnaf, yeni Karaağaç Garajının başka bir yere yapılmasıyla bölgede hareketliliğin bittiğini söyledi.


Adapazarı Karaağaç Bulvarı esnafı,bölgenin eski yıllara oranla çok geride kaldığını ve iş potansiyelinin çok düştüğünü ifade etti. Esnaf, piyasada ki durgunluktan sitem ederken, Çark Caddesi ve Atatürk Bulvarı gibi şehrin önemli merkezlerine gösterilen ilginin ve yapılan yatırımların Karaağaç  Bulvarı tarafına hiç uğramamasından yana oldukça dertli.

PARA
Bölge esnafı geçen yıl köy duraklarının kaldırılması ile bulvarın iyice bittiğini iş potansiyelinin ve müşteri ilgisinin oldukça düştüğünü belirtti. Esnaf, “Köy durakları buradayken köylerden gelen yolcular, müşteriler ilk bu bölgede alışveriş yaparlar ve para bu bölgeye bir canlılık katardı. Durakları kaldırdılar şimdi köylünün de ayağı kesildi caddeden’’ şeklinde konuştu.

BEĞENİLDİ
Daha önce Ağa Cami’ye yakın bir noktada olan otobüs durakları, Büyükşehir Belediyesinin İhsaniye Cami arkasına yaptığı ilçe terminaliyle bu noktaya taşındı. Karaağaç Polis Karakolu’nun arkasında Yeni Karaağaç Garajı, ilçelere giden vatandaşların büyük memnuniyetini kazandı.  Vatandaş mutlu olurken, esnaf ise durumdan şikayetçi.

Zeki Kol (Market) :
Benim en önemli şikayetim vergiler. Tabela vergisi, elektrik vergisi hepsi çok pahalı esnaf zaten sıkıntıda birde vergiler pahalı. Karaağaç bulvarı bitik. Bizde bir hevesle buraya geldik ama bitik bulduk burayı da. Park olayı çok saçma araçlar dükkânların önüne park ediyorlar. Alt yapıdan sıkıntımız çok yok ama bu taraflarında canlandırılması gerekir. Bulvara ramazan ayı için kurulan stantları buralara kursunlar birazda hareket gelir bulvarımıza.

Mehmet Günper (Kasap) :
İşlerden hiç memnun değiliz sıkıntı büyük. Karaağaç dibi çarşıya oranla hareketsiz ve canlılık yok. Uzun çarşıdan sonra bu taraflar köy gibi. Bu bölgelere bir şeyler koyulabilir. Bulvarda müşteri potansiyel çok düşük özellikle köy duraklarını kaldırdıktan sonra iş tamamen yavaşladı. Çarşı birazda bu taraflara doğru kaydırılmalı artık. Köy arabaları varken yine bir nebze işler iyiydi şimdi o durakları da kaldırdılar bulvar iyice boşaldı.

Raci Başak (Emekli Esnaf) :
İşler çok durgun bayram üzere olduğu halde böyle. Karaağaç dibi bulvarı son 8-10 yıldır bu durumda. Şimdi ise köylü gitti karaağaç bitti. Alt yapı sıkıntılı çok iyi durumda değil. Benim dükkan’ımın önünden geçen arabalar çukura bir girse bütün sular dükkana doluyor. Şu yolu tek şerit yap ışıklandırmalar yap biraz daha canlandır bulvarı. Caminin arkasına terminal yaptılar hiçbir işe yaramadı yolcuları orda indirmiyorlar sadece bekleme noktası oldu.


Zeki Vezirgen (Veteriner Hekim) :
Bu bulvarda bir esnaf olarak diyebilirim ki işler çok kötü. Bulvar öldü. Ben 15-20 yıl önceki bulvarı isterdim. Her geçen gün caddenin ticaret hacmi daralıyor. Caddemizde Banka, Kafe hatta düzgün bir yemek yiyebileceğimiz lokantamız bile yok. Yollarımız yürüyüş yolları ve çevre düzenlemeleri ile caddemiz eskiye göre çok daha güzel bunan memnunuz. Köy duraklarını da buradan kaldırdılar esnaf öldü. Caddeye bir banka gelsin AVM tarzı iş merkezleri yapılsın.

Hasan Küçük yılmaz (Bilgisayarcı) :
İşler durgun. Açtığımız günden beri sıkıntılı durumlar. Bu durumda en üyük pay büyük şirketlerin yarattığı etki oldu. Bu caddede kiralar çok yüksek. Karaağaç bulvarı merkezdeki bir çok cadde ve bölgeye göre geri kalmış durumda. İnsanları bu bölgeye çekecek hiçbir şey yok. Köy duraklarının da kalkması ile birlikte köylülerde buradan gitti ve işler iyice bitti. Buraya genelde müşteriler kapıcı esnafı için geliyorlar.
 

Editör: TE Bilişim