AK Parti İl Kadın Kolları’nın düzenlediği programda konuşan Genel Başkan Yardımcısı Eker, “Balkanlardan Kafkaslara, Anadolu’nun her bir köşesinden insanlara yurt olmuş bu güzel şehir Allah’ın izni ve sizin gücünüzle Türkiye’yi daha ileri bir noktaya taşıyacak. 16 Nisan bu dönüşümün başlangıç noktasıdır ” dedi.

 

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti İl Kadın Kolları tarafından düzenlenen programa katıldı. Reisoğlu Tesisleri’nde gerçekleştirilen programda Başkan Toçoğlu’nun yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehdi Eker ve Şaban Dişli, AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, Eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu, Başbakan Başdanışmanı Muhsin Kızılkaya, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı Mustafa Ak, AK Parti Adapazarı İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Varol ve çok sayıda teşkilat mensubu kadın yer aldı.

 

180 bin insana ulaştık

Programın selamlama konuşmasını yapan AK Parti Adapazarı İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Varol, “AK Parti siyasetinin en önemli unsuru kadın kolları olarak işlerimizi aksatmadan sürdürüyoruz. Ev toplantıları, çat kapı ziyaretleri ve broşür dağıtımları gerçekleştiriyoruz. 300. ev ziyaretimizi yakın bir zamanda Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun katılımı ile yapmıştık. Aşkla çalıştığımız için dimdik ayaktayız” derken, İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu, “Çilesini çekmeye üşendiğimiz bir davanın zaferine talip olamayız. Sakarya’nın hanımları olarak Sayın Cumhurbaşkanımıza 16 Nisan akşamında büyük bir evet sözü verdik. Şu ana kadar 1800 ev toplantısı yaptık ve 180 bin insana ulaştık. Çalışmalarımız son güne kadar devam edecek” dedi.

 

Başarıda en büyük pay kadınların

Çok kıymetli misafirleri ağırladıklarını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Coşkumuzu programın sonuna kadar sürdürmeniz dileğiyle ben de sizlere hoş geldiniz diyor. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” derken; AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, “Bir önceki dönemde MYK’ da birlikte çalışmaktan onur duyduğumuz Genel Başkan Yardımcımız Mehdi Eker ve milletvekillerimize hoş geldiniz diyorum. Ancak bu başarıda en büyük pay elbette kadınlarımızın. İnşallah 16 Nisan akşamında sandıklar açıldığında burada yeni bir rekor daha kıracağız. Bu AK Parti’nin ve sizlerin başarısı olacak” diye konuştu. AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, “Teşrif ederek bizlere güç ve moral veren Genel Başkan Yardımcımız ve arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Siyasi partileri sevgi, emek, heyecan ve inanç ayakta tutar. Sizlerin sevgisine, emeğine, heyecanına, inancına sahip olmayı Allah herkese nasip etsin. Kadınlarımız teşkilattan büyük bir inançla çıkıyorlar” ifadelerini kullandı.

 

Dönüşümün başlangıç noktası

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker, “Türkiye’nin kalbi Sakarya’nın saygıdeğer hanımefendileri hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Buraya anayasa değişiklik paketini anlatmak, referandum çalışması yapmak için geldiğimi düşünüyordum ama görüyorum ki Sakaryalı hanımefendiler bu süreci en iyi şekilde yürütüyor. Allah çabanızı, gayretinizi kutlu kılsın. Allah sizden razı olsun. Balkanlardan Kafkaslara, Anadolu’nun her bir köşesinden insanlara yurt olmuş bu güzel şehir Allah’ın izni ve sizin gücünüzle Türkiye’yi daha ileri bir noktaya taşıyacak. 16 Nisan bu dönüşümün başlangıç noktasıdır.”

 

 

Türkiye güçlenecek

Türkiye’nin her zamandan daha fazla güçlü olmaya ihtiyacı olduğunu söyleyen Eker “Ortadoğu’da Müslüman çocuklar kimyasal silahlarla zehirleniyor. O çocuklar bizim çocuklarımız. 100-150 sene önce Kafkas ve Balkanlarda yapılan zulmün aynısı kardeşlerimize bugün Ortadoğu’da yapılıyor. Bu yüzden bizim güçlü olmamız lazım. Onun içinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini inşa etmemiz gerekiyor. Kendisine faydası olmayan dostuna ve mazlumlara da fayda sağlayamaz. 16 Nisan referandumu ile Türkiye güçlenecek, ekonomisi güçlenecek, milli geliri artacak, silahını, tankını, topunu, uçağını kendisi yapacak. Recep Tayyip Erdoğan bu ufka, bu vizyona sahip bir lider. O yüzden onu hedefe koydular. Sadece aramızdaki bazı aklı kıt siyasetçiler değil onlardan önce Almanya, Hollanda hayır kampanyası başlatıyor. PKK hayır mesajları veriyor. Bunu düşünmek, tahlil etmek lazım. Böylece evet oylarımızı artırmamız lazım. Sakarya’nın sorunu yok. Hanımlarımız bugün bize bunu gösterdi” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim