Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, TEM Otoyolu Adapazarı gişelerinde yaptıkları uygulamada Adapazarı'na giriş yapan Gine uyruklu Hertz Ottou D.'nin aracını durdurarak, üstünü aradı. Herz Ottou D.'nin iç çamaşırının içerisinde koli bandıyla sarılı pakette sahte dolar olduğu değerlendirilen 497 banknot ele geçirildi. Polisler araçta ayrıca bir çanta içerisinde 544 adet sahte 100 Amerikan doları, beyaz zarf içinde kimyasal toz madde, alçıya sarılmış cam şişe, rulo folyo kağıt, şırınga, 2 maske ve eldiven, çok sayıda banknot görünümünde siyah kağıt ile özel solüsyon malzemeleri ele geçirdi.

Hertz Ottou D.'nin ifadesi doğrultusunda Mamadou Salıou D., ile Adapazarı'nda elektronik malzemeleri satan Ahmet Ç. ile Mustafa Ç, de gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen 4 kişi, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Gine uyruklu kişilerin siyaha boyanmış paraların özel solüsyon içinde gerçeğe dönüştüğünü öne sürerek dolandırıcılık yapmak istedikleri belirtildi.

Editör: TE Bilişim